Judo Ryu Rijkse

Frans Odijk toernooi (zondag)

wijkbijduurstedeOp zondagochtend deed na 7 jaar afwezigheid op de mat Charles Verheyen mee in Wijk bij Duurstede. Ondanks een zwaar veld met bruine banders bracht hij het er goed vanaf. Hij wist zelfs van een bruine bander te winnen en eindigde op een hele mooie 4e plaats.
 
Zondagmiddag in de laatste groep was het de beurt aan Kayleigh van Doorn en Colin Smits om aan te treden.
Kayleigh stond geweldig te judoen en na een gelijke stand na 3 minuten moest ze nog door voor de golden score.

 

Zij begon uitstekend en na een overname dachten wij allemaal dat zij gewonnen had.Zij lag bovenop en haar tegenstandster landde op haar zij en kont…Helaas besloot de scheidsrechter anders en gaf de partij aan de ander.De andere 3 partijen gingen iedere keer gelijk op maar bij het grondgevecht moest ze helaas steeds het onderspit delven.Na 4 partijen keihard knokken, stond ze dus toch met lege handen.

 
Colin moest 5 partijen vol aan de bak. Zijn eerste partij verloor hij op ippon.De tweede partij ging gelijk op, maar deze verloor hij op yuko.De derde partij werd gewonnen op houdgreep.De tegenstander tikte op 4 seconden af.De volgende partij won hij binnen 5 seconden op ippon en de laatste partij werd weer gewonnen met een sterke houdgreep. Dit alles resulteerde in een uitstekende derde plaats.
[nggallery id=12]