Judo Ryu Rijkse

Goed judo en veel prijzen in Utrecht

Na een uurtje meer slaap dan gebruikelijk waren de jongsten als eerste aan de beurt in sporthal Lunetten in Utrecht, met resultaat!
1e plaats: Nine Klazema, Roald Scheper, Damian Baljet, Rowen Soetowidjojo, Hidde Tuinman, Max van Burgel, Claudia van den Berg, Matthijs van der Poel, Demi van Dam
2e plaats: Nino Alvares, Esmé scherrenberg, Josefien Poos, Adyen de Souza, Tessa Steemers, Thimon van Gestel,  Arne Steemers
3e plaats: Diemas van der Horst, Joep van Klaveren
Voor Bram van Vliet, Sophie Kempees, Melle Tuinman en Tjeerd Wijmenga was het min of meer een eerste kennismaking met een echt toernooi. Dit betekende nog geen scores, maar wel een ervaring rijker om het volgende keer gewoon weer te proberen. Arthur Schoenmakers heeft al iets meer ervaring, maar kon niet overtuigen. Harder trainen is de komende periode hopelijk zijn motto. Femke Hooijsma liet weer een gezonde vechtlust zien en pakte een derde plaats. Nino Alvares en Roald Scheper waren overduidelijk de besten in hun poule en pakten respectievelijk de tweede  en eerste prijs. Vooral Roald viel op door zijn mooie worpen. Nine Klazema was fel en weet prima waar ze mee bezig is. Nog heel onervaren pakte zij de eerste plaats.
In de tweede ronde kwam de ervaring naar boven. Na een schitterend resultaat met het welpenteam pakten Rowen Soetowidjojo, Hidde Tuinman en Esmé Scherrenberg flink wat punten. Voor allen een verdiende podiumplaats. Damian Baljet had duidelijk wat instructies van een dag eerder meegenomen naar Utrecht en kon nu heel overtuigend zijn partijen afwerken. Een verdiende eerste plaats voor Damian die ook op de trainingen steeds harder werkt.
Vervolgens was het Max van Burgel die sterk aan het werk was en al zijn partijen won en daarmee een mooie eerste plaats pakte. Jayden de Bruyn was niet gemakkelijk te werpen, maar kon tot 3 keer toe de scheidsrechter niet aan zijn zijde krijgen, waardoor een podiumplek er niet inzat. Karlijn van der Poel is ervaring op aan het bouwen en heeft dat in Utrecht prima gedaan. Melanie van Hattem had de dag ervoor al wat te veel energie verbruikt en kwam niet tot scoren. Josefien Poos had juist weer wat meer de goede lijn te pakken en kwam tot een tweede plaats. Robbe Stout wist met 2 zeges toch al heel aardig mee te komen in het wedstrijdveld. Nog geen podiumplek, maar wel een mooie opstap voor een volgende keer.
[nggallery id=63]
In de middag wisten de tegenstanders van Claudia niet altijd wat hen overkwam. Met een geweldige inzet en zelfvertrouwen werkte Claudia iedereen naar de grond om vervolgens de houdgrepen niet meer los te laten. Een prachtige eerste plaats voor Claudia. Diemas van der Horst en Jaimy Stevens zaten in dezelfde poule. Diemas was zoals eerder dit seizoen goed aan het judoën en pakte genoeg punten voor een derde plaats. De wat lichtere Jaimy had het zwaar, maar liet ook mooie technieken zien. Helaas niet genoeg scores voor een prijs. Matthijs van der Poel werkte zoals we van hem gewend zijn rustig en beheerst zijn partijen af. Geen enkele keer in gevaar bracht hij het tot een eerste plaats.
En toen stond de volgende lichting al weer klaar. Met enige aarzeling startte Vincent de Bruijn zijn eerste partij. Gaandeweg kreeg hij steeds meer vertrouwen en wist ook een partij met een mooie offerworp en houdgreep te winnen. Vincent heeft goed stand gehouden in het zware deelnemersveld en moet gewoon met vertrouwen doorgaan. Misha Ruijgrok was weer eens sterk aan het werk. Met 2 mooie ippon overwinningen was een podiumplaats in zicht. Helaas werd hem hier toch net de pas afgesneden, maar tevreden kon Misha naar huis.
Michelle Pfeijffer, Demi van Dam en Tessa Steemers waren samen in één poule terecht gekomen. Leuk (ook onderling) judo bracht Demi op de eerste plaats en Tessa op de tweede. Beide wisten ze een zwaardere tegenstandster te overwinnen en onderling was Demi net even wat vlotter met haar aanvallen. Maar ook Michelle deed het als witte bander prima en het belangrijkste: ze had er veel plezier in. Joep van Klaveren verrichtte prima werk. Vooral op de grond was hij erg sterk. Helaas ging hij een keer flink onderuit doordat hij gebogen ging staan. Maar met een derde plaats kon hij ook heel tevreden naar huis. Adyen de Souza begon zijn tweede partij goed, maar werd op het laatst verrast met een score door een tegenstander waar hij wel degelijk van kan winnen. Maar gelukkig ging Adyen vol goede moed verder en wist daarna met overtuiging al zijn partijen te winnen. Een verdiende tweede plaats voor Adyen.
In de laatste ploeg waren het de 15-jarige Thimon van Gestel en 14-jarige Arne Steemers die aan de bak mochten. Thimon is lange tijd uit het judo en dus de wedstrijdsport geweest, maar talent gaat niet verloren…… Met een geweldige inzet en wat onervarenheidsfouten ging hij iedere tegenstander sterk te lijf. Het leverde hem 3 klinkende overwinningen en een verdiende tweede plaats. Arne Steemers bleek met zijn 43kg eigenlijk te licht voor de leeftijdsklasse van 1998 en ouder. Maar zijn inzet gaf de doorslag in het resultaat tussen judoka’s van 49kg. Na een nipt verlies door hantei (beslissing door scheidsrechter) in zijn eerste partij, wist hij steeds weer tot scoren te komen. In de laatste ronde, na een houdgreep die net te kort was voor een score, werd het een  mooie worp in de golden score tijd. Hiermee wist hij de tweede plaats naar binnen te hengelen.
Met dank aan de coaches Ruud, Remco, Brian, Harvey, Frank en de rest.