Judo Ryu Rijkse

Goed judo van de IJsselsteiners op het 25e Heide toernooi in Ede (2 juni 2018)

1 plaats:    

Jayden Hoogeveen

Yentel Rison

3e plaats:

Arthur Schoenmakers

Sara Ferrier

Francesca Rietveld

Josefien Poos

Robbe Stout

 

Op de 25e jubileumdag van het Heide toernooi wisten 7 van de 10 deelnemende judoka’s van Judo Ryu Rijkse een podiumplaats te behalen. In de vroege ochtend was het Arthur Schoenmakers (13 jaar) die na een sterke verwurging en mooie ko-uchi-maki-komi (in de golden score tijd) een 3e plaats weet te bemachtigen in een sterk veld van 8 deelnemers. Ivo Klazema weert zich goed en kan zijn tegenstanders een paar keer bijna uittillen, maar komt ervaring te kort op dit grote toernooi.

In de volgende ronde met uitsluitend dames weten zowel Sara Ferrier, Francesca Rietveld, Josefien Poos als Yentel Rison een podiumplek te pakken. Sara doet dit met een sterke pakking en mooie beenworp. Francesca is met een snelle heupworp, binnenwaartse beentechniek en houdgreep haar tegenstandster de baas. Josefien start goed met een sankaku-verwurging combinatie en heeft daarna lange, uitputtende partijen met een sterke aanvallen en een overtuigende houding. Met trots levert dit brons op. Yentel heeft een kleine poule maar weet hierin te heersen. Met mooie aanvallen, sterke bewegingen en goede timing pakt ze vier keer een ippon en de titel.

In de laatste ronde zeer lange wachttijden wat vooral voor de jongste judoka’s niet prettig is. De 10-jarige Jayden Hoogeveen slaat zich er echter prima doorheen. Hij maakt 4 keer een ippon en wordt kampioen. Voor Christiaan Shalkovsky (10 jaar) is het met nog maar een half jaar judoervaring een zwaar toernooi. Hij doet het echter bijzonder sterk tussen de overwegend oranje banders en weet zelfs te scoren met een offerworp. Nog geen podiumplaats maar daar is hij wel voor aan het bouwen. Timo Swart (9 jaar) start onzeker maar krijgt met twee mooie offerworpscores en de eerste winst vertrouwen. Het lange wachten nekt hem echter in de 2e ronde, waarna ook de 3e partij aan hem voorbij gaat. Voor de 16-jarige Robbe Stout was het door een blessure, na een half jaar weer zijn eerste toernooi. Na een te voorzichtige start en verlies komt hij op stoom en pakt overtuigend 2 zeges met een heupworp en sankaku, waardoor hij toch nog poulewinnaar wordt. In de kruisfinales weer winst met twee scores. In de volgende ronde stopt zijn opmars, maar hiermee heeft hij een knappe 3e plaats te pakken in een deelnemersveld van 16 ervaren judoka’s.