Judo Ryu Rijkse

Goede partijen op KAN-toernooi in Arnhem

Het zestiende Kan-toernooi had een wisselende bezetting. Sommige gewichtsklassen waren erg groot en andere weer vrij klein. Het toernooi had al snel een redelijke tijdsuitloop, maar had verder een prettig verloop. Het publiek had nu eens voldoende ruimte en een prima kijk op de mat. De controle bij de zaalingang was streng waardoor het ook hier niet te druk werd.
In zijn geheel is er door onze judoka’s hard gewerkt. De meesten konden het niveau goed aan. Een tweede prijs was er voor Esmée Scherrenberg en Hidde Tuinman. Esmée schitterde met haar doorzettingsvermogen. Een forse achterstand werd door vasthoudendheid omgedraaid naar een ippon-winst. Hidde Tuinman vindt nu ook zijn weg op grote toernooien. Na twee prachtige worpen kreeg hij in een veld van 14 deelnemers een pittige finale. Hier was een zeer ervaren Duitse jongen te sterk.
Derde prijzen waren er voor Josefien Poos, Yentel Rison, Arne Steemers en Charles Verheyen. Charles zat in een poule met z’n drieën en kwam vooral om ervaring op te doen. Josefien was na een paar leuke partijen gelijk geëindigd met twee anderen en moest opnieuw de strijd aan. Hiermee wist ze een verdiende derde plaats te bemachtigen. Yentel was erg licht in haar samengevoegde gewichtsklasse. Na een sterke overname op haar aanval, was de eerste partij snel voorbij. Daarna was het Yentel die domineerde met een tani-otoshi. Arne kwam tegen een Duitser in een verwurging, maar scoorde zelf voor het eerst met een armklem. In de partij om de tweede en derde plaats pech met een niet toegekend yugho score.
Voor Damian Baljet en Ronin Prinssen was het vooral ervaring opdoen. Beide hebben goed gewerkt. Diemas van der Horst won 1 partij met een prachtige tai-otoshi in een zijwaarts beweging. Jaimy Stevens kwam met sterke aanvallen (seoi-nage) maar kon net niet scoren. Max van Burgel en Matthijs van der Poel zijn duidelijk toe aan dit niveau toernooien. Ze bleven beide vier ronden in de competitie. Misha Ruijgrok was slechts 50g te zwaar en moest toch naar een zwaarder klasse. Vooral zijn eerste partij liet hij een geweldige vechtlust zien en maakte Misha een sterke indruk. Tessa Steemers zit ook op het goede spoor. Ze scoorde met een verwurging en pareerde aanvallen erg goed.  Adyen de Souza liet weer een paar tegenstanders het luchtruim zien met zijn befaamde tomoe-nage. Ook nog een mooie zijwaartse tai-otoshi brachten hem op de zevende plek in een veld van 20 deelnemers. Thimon van Gestel haakte deze dag aan op het niveau. Met een mooie eerste partij is hij weer een ervaring rijker.
[nggallery id=84]