Judo Ryu Rijkse

Goederaad toernooi – Bodegraven – 19 januari 2019

Yentel Rison 1e plaats

Femke Hooijsma 3e plaats

Het Goederaad toernooi is een fijn en goed georganiseerd judotoernooi. Dit maakt dat er veel animo is en dat het maximum aantal inschrijvingen al bereikt was, alvorens onze judoka’s waren aangemeld. Dus konden we vanuit onze club helaas niet meedoen. Wel deden twee van onze judoka’s via TJU mee en zij gingen beide met een mooie prijs naar huis.

Femke treedt aan in een poule met enkel oudere judoka’s, één tegenstandster hoort zelfs eigenlijk thuis in de -21 categorie. Maar Femke ging gewoon lekker aan het werk.

In de eerste wedstrijd treft ze een tegenstandster waartegen ze op het residentie-toernooi verloor. Dit keer weet ze in de golden score de winst knap naar zich toe te trekken met een mooie tomoe-nage score. In de volgende twee wedstrijden knokt ze hard maar moet ze de winst aan zich voorbij laten gaan. Uiteindelijk behaalt ze een derde plaats.

Yentel zat in een poule met 5 deelnemers. De eerste partij was even inkomen na 2 maanden niet gejudood te hebben, maar ze wint de wedstrijd op 2 wazari’s met schouderworp scores (traditionele en sode uitvoering). Na nog weer schouderworpen (sode uitvoering en op 2 knieën) waren de volgende partijen snel voorbij en pakt Yentel een mooie 1e plaats.