Judo Ryu Rijkse

Heide toernooi in Ede 1 juni 2019

In de vroege ochtend trekt een groepje van 5 judoka’s onder begeleiding van Marco er hard aan. Thijs Swart wint een partij met een houdgreep, maar rolde zijn andere partijen daar zelf in. Het levert hem toch een verdiende 3e plaats op.

Timo Swart staat gelukkig weer vrijuit te judoën met een goede focus op de aanval om te kunnen scoren. Met deze goede instelling pakt hij o.a. een ippon winst waarna hij in de kruisfinale komt. Helaas mist hij hier nog net de routine en daarmee het erepodium.

Voor Ties van Zantwijk was het zijn eerste grotere toernooi en is het devies vooral veel ervaring opdoen. Hij deed zijn uiterste best, kon nog niet scoren maar maakt een goede groei. Als hij zijn inzet kan vasthouden, komt de winst vanzelf.

Roan Klazema doet erg zijn best, maar kan het geleerde op de club nog niet omzetten in resultaat. Hij was nog wat te lief voor zijn tegenstanders, dus vooral doorgaan en doelgericht gaan werken naar scores.

De 11-jarige jayden Hoogeveen had een pittige poule en moest hard aan de bak. na 2 ippon-overwinningen komt hij in de kruisfinales maar strandt hier net voor het erepodium.

De eerste partij van Ivo Klazema verliest hij maar nipt. Een ronde verder was zijn tegenstander in de klasse tot 66 kg nog wel een maatje te groot, maar zijn laatste partij kan hij het gevecht goed aan. Met een mooie overname en ippon overwinning sluit Ivo een prima optreden in Ede af.

Arthur Schoenmakers kon in een pittige klasse maar moeilijk het initiatief naar zich toe trekken. Hij deed zijn uiterste best en was sportief aan het werk, maar kon niet tot scoren komen.

Robbe weet een mooie 2e plaats te bereiken. Na een snelle tai-otoshi (armworp), een maki-komi (offerworp) en een sterke koshi-guruma (heupworp) komt Robbe in het systeem met 9 judoka’s in de kruisfinale. Hier spettert hij met een gecombineerde been/heupworp. In de finale komt hij tegen een judoka waar hij in het poulesysteem al van had verloren door een overname. In de finale zet hij echter een tandje bij en valt de beslissing pas in de goldon score tijd. Robbe belandt wat onfortuinlijk in een houdgreep, weet zijn tegenstander te verwurgen maar die kan na 15 sec. houdgreep op tijd wegrollen, waarmee zijn tegenstander de beslissende waza-ari score pakt. Een knappe 2e prijs voor Robbe!

2e prijs Robbe Stout                                                                                                   3e prijs Thijs Swart

   

Ties, Roan, Timo en Thijs.