Judo Ryu Rijkse

Houvast toernooi in Mierlo 11 en 12 mei 2013

Op zaterdag 11 mei waren er zowel in Ede als in Mierlo judoka’s van onze club aan het werk. In  Mierlo was het een pittig toernooi met veel buitenlanders waar via Top Judo Utrecht aan deelgenomen werd.
Voor Jaimy Stevens was het toernooi van korte duur.  Met een lichte hersenschudding moest hij de strijd staken. Diemas van der Horst wist nog wel een partij te winnen met ippon, maar verloor er volgens twee. Adyen de Souza was 1 ons te zwaar en kwam niet door de strenge weging heen. In de klasse tot 50kg wist hij nog wel een partij te winnen maar kon in de verliezers ronde een voorsprong niet consolideren.
Op zondag was het Yentel  Rison in een veld van 14 deelnemers, die met een worp en houdgreep haar eerste partij won. Daarna een sterke partij tegen een bekende tegenstander maar hier rolde Yentel uiteindelijk in een linkse schouderworp. De volgende ronde weer een zege met een mooie worp, waza-ari. In de vierde partij had Yentel diverse keren haar tegenstandster op haar heup liggen met utsuri-goshi (wissel heupworp). Echter kwam deze steeds weer op haar knieën terecht. Yentel verloor de moed en werd in een aanval overgenomen. Heel jammer want iedereen stond te genieten van Yentel’s prachtige judo.
Arne begon tegen de lastigste tegenstander in zijn klasse. Na een spannende strijd met goede kansen voor Arne was het in de golden score zijn tegenstander die scoorde. In de verliezersronde kreeg Arne zijn stugge tegenstander niet in een score, maar was hij degene met de aanvallen en kansen. Om volledig onduidelijke redenen kreeg Arne echter -zelfs direct na een staande en grondaanval- een shido voor passiviteit. Met nog maar 20 seconden op het bord kon dit niet meer rechtgezet en was het einde oefening in een veld van 10 deelnemers.