Judo Ryu Rijkse

Houvast toernooi Mierlo 13 en 14 mei 2017

Van Judo Ryu Rijkse kwam op zaterdag alleen Justin van Veen via Top Judo Utrecht uit in Mierlo. Het was een zwaar toernooi en zijn 1e partij was tegen een geduchte rivaal, waar hij verwachtte niet van te kunnen winnen. Met een houdgreep wist Justin na een zware strijd echter knap de winst binnen te halen. Ook zijn 2e partij wordt afgesloten met winst door een houdgreep. De volgende tegenstander –die later een 2e plaats haalt- scoort waza-ari waardoor Justin verder moest in de verliezersronde. Justin herstelt zich goed en weet met een sterke sankaku de volgende ronde te winnen. Tenslotte kwam de strijd om brons tegen een Duitse jongen. Ook dit werd weer een zware en spannende wedstrijd. Uiteindelijk kreeg Justin zijn tegenstander in een verwurging, waarna die af moest tikken. Een zeer verdiende

 

3e plaats voor de 15-jarige Justin.Voor Esmé Scherrenberg (13 jaar) liep op zondag de wekker al om 6 uur af voor de strijd met 6 andere deelnemers. Haar eerste partij was tegen een grote tegenstandster met bruine band. Esmé wint de partij echter knap met een heupworp gevolgd door een houdgreep. De tweede partij moest ze tegen ‘n bekende die ze netjes wint met een o-uchi gari (binnenwaartse haak). De laatste partij was meteen de finale tegen Alisch Matthee. Ook hier weer scoort Esmé met een mooie o-uchi gari en pakt hiermee de 1e plaats. Het was een leuke ochtend voor Esmé en er bleef gelukkig nog tijd over om van de zondag te genieten.

Ook de 14-jarige Josefien Poos was zondag present in Mierlo. Zij houdt zich prima aan de opdracht van de coach van TJU om niet met de tegenstander mee te gaan, maar in haar eerste partij belandt Josefien toch in een worp en vervolgens armklem. In volgende partij scoort Josefien heel snel een waza-ari en rond de partij netjes af met een houdgreep. De 3e ronde eindigt met een overname, waarna het toernooi voor Josefien voorbij is. Prima resultaat voor Josefien als eerstejaars in de leeftijdscategorie tot 18 jaar.

 

Onder leiding van coach Joris Hoedeman kwamen de 15 en 16-jarige jongens van Judo Ryu Rijkse de mat op.

Vincent De Bruijn was als eerste aan de beurt. Zijn openingspartij komt Vincent knap met twee waza-aris op voorsprong, maar belandt onfortuinlijk in een houdgreep en verliest daarmee helaas zijn partij. Ook de tweede partij begon Vincent goed, maar verliest deze door een foutje waarmee zijn toernooi ten einde is.

De eveneens 16-jarige Misha Ruijgrok kwam voor het eerst uit in de klasse tot 66kg en had het zwaar. Zijn eerste partij is een verlies tegen een sterke jongen. Misha weet zich goed te herpakken en wint de volgende partij heel snel met een sterke armklem. Na verlies in het grondwerk in de 3e ronde is het over en uit in Mierlo voor Misha.

Robbe Stout (15 jaar) belandt zijn eerste partij in een overname. In de verliezersronde maakt hij een mooie o-uchi-gari en pakt de winst. Zijn derde partij heeft hij super goed gevochten maar verloor na voorgestaan te hebben met wazari door een houdgreep.

Leeftijdgenoot Max van Burgel had nog wat last van een lichte blessure maar begon twee keer goed aan zijn partij. Helaas verloor hij deze door een lage schouderworp. Mooi onderwerp om aan te werken.

?