Judo Ryu Rijkse

Instaptoernooi 25 september 2010

Afgelopen zaterdag vond het eerste instaptoernooi van dit seizoen plaats in Culemborg. Als gevolg van het afsluiten van een deel van de A2 richting Den Bosch, waardoor veel judoka’s wat later waren
en ook een aantal scheidsrechters wat moeite hadden om de sporthal te vinden, begon het toernooi een kwartier later dan gepland. In de eerste groep met 6- en 7-jarigen was het erg druk.

Naam Oud ptn Behaald Nieuw Oorkonde
Pascalle van Arkel 60 40 100 100 ptn oorkonde!
Julian Scheper 128 31 159 150 ptn oorkonde
Robine van Arkel 77 20 97
Elze van Buuren 0 35 35
Rowen Soetowidjojo 40 41 81
Milan Spallink 187 50 237 200 ptn oorkonde
Bryant Spronk 30 19 49
Florentijn Timmermans 0 20 20
Florentijn Timmermans 0 20 20
Hidde Tuinman 130 50 180 150 ptn oorkonde
Lieve van Arkel 87 20 107 100 ptn oorkonde
Jayden de Bruyn 183 26 209 200 ptn oorkonde
Max van Burgel 64 35 99
Tieme Hieminga 34 21 55 50 ptn oorkonde
Anouska Ruigrok 17 10 27
Robbe Stout 72 37 109 100 ptn oorkonde
Meike Adriaans 0 21 21
Damiën Hutjens 245 11 256 250 ptn oorkonde
Matthijs vd Poel 172 50 222 200 ptn oorkonde
Nick Scherrenberg 0 10 10
Demi van Dam 87 15 102 100 ptn oorkonde

 

In deze groep kwamen van ons Pascalle, Robine, Elze, Rowen, Milan, Bryant, Florantijn en Hidde aan de beurt. Robine en Bryant hadden ’s morgens al enige tijd in het zwembad doorgebracht waar zij (met succes) op moesten voor hun B-diploma. Vooral Robine was erg moe waardoor het judoën niet erg wilde lukken. Toch lukte het haar nog om 1 partij in haar voordeel te beslissen met een ippon. Ook Bryant gaf aan moe te zijn,
desondanks wist hij van zijn 5 partijen er 3 te winnen. Pascalle, die in dezelfde poule zat als haar zus Robine, was lekker op dreef en won 3 partijen met een ippon. Een partij ging helaas verloren. Met mooi judo liet Rowen zien dat hij de sterkste was in zijn poule, met 3x een ippon en 1 beslissing wist hij al zijn partijen te winnen.

Ook Milan maakte korte metten met zijn tegenstanders, al zijn partijen eindigde in ippon voor hem. Elze, Florantijn en Hidde zaten in dezelfde poule. Voor Elze en Florantijn was het de eerste wedstrijd buiten
de vereniging. Met veel inzet gingen zij de mat op; Florantijn wist 1 partij te winnen, de andere partijen waren voor zijn tegenstanders. Elze had alleen een verliespartij tegen Hidde, daarna kon zij nog 3 x een winstpartij op haar naam schrijven. Hidde had weinig moeite met zijn tegenstanders. Overtuigend won hij al zijn partijen.
Ondanks dat er voor de eerste groep extra tijd was uitgetrokken begon de tweede groep een half uurtje later dan gepland. Daarin zaten de 8-jarige judoka’s Lieve, Jayden, Max, Tieme, Anouska en Robbe.
Tieme en Lieve zaten bij elkaar in de poule. De onderlinge strijd werd door Tieme gewonnen met een yuko. Slechts 1 tegenstander kon Tieme van de winst in de overige partijen afhouden. Lieve had eerst ’s morgens
haar zusje aangemoedigd bij het afzwemmen en daarna nog haar beide zusjes in de eerste groep, waardoor ook zij wat vermoeid was. Ze probeerde het wel, maar vandaag wilde het niet helemaal lukken. Alleen haar
laatste partij wist zij met een ippon op haar naam te schrijven. Jayden was in dit gezelschap al een wat meer ervaren judoka, die rustig zijn partijen draaide. Daarvan wist hij er 3 te winnen. Max begon voortvarend met 2 ippons, daarna bood zijn tegenstander iets meer verzet , maar toch mocht hij nog 5 punten voor een yuko noteren. De laatste partij ging naar zijn tegenstander. Anouska is een nog onervaren judoka. Vol inzet ging zij 3 keer de mat op; helaas kon zij haar inzet nog niet omzetten in winst. Dit verlies had echter geen enkel invloed op haar humeur. Daar kan menigeen nog iets van leren. Robbe was vandaag ook lekker op dreef, met zeer bewegelijk judo wist hij 3 van zijn 4 partijen om te zetten in winst.

Tegen de tijd dat de 3e groep zou kunnen beginnen, waren de judoka’s uit de 4e groep ook al gewogen. Omdat dit er ook niet zoveel waren werd besloten om deze twee groepen tegelijk te laten draaien. Deze laatste groep bestond uit Meike, Damiën, Matthijs, Julian, Nick en Demi. Voor Meike en Nick was dit hun eerste externe wedstrijd. Meike knokte hard en wist, ondanks dat zij nog niet zoveel technieken beheerst, twee van haar 3 partijen te winnen. Haar eerst partij met een houdgreep en haar laatste partij op beslissing.

Nick, die in dezelfde poule zat als Julian, verloor alle 3 zijn partijen. De 10 punten die iedereen krijgt voor het meedoen heeft hij ruimschoots verdiend door de manier waarop hij zijn verlies incasseerde.
Julian ging zowel buiten als op de mat rustig zijn gang en heel beheerst won hij al zijn partijen. Damiën had duidelijk zijn dag niet. Zijn eerste partij wist hij op beslissing nog te winnen, maar daarna wilde het
niet meer lukken. Gelukkig was dit wel voldoende voor hem om de zo felbegeerde 250 oorkonde met trofee in ontvangst te mogen nemen.

Matthijs ging zeer voortvarend te werk en slechts 1 tegenstander bood nog, tevergeefs, enig verzet. De anderen konden alweer van de mat af voordat zij doorhadden dat zij erop stonden. Demi is voor haar leeftijd erg licht. Ondanks dat zij een leeftijdsgroep jonger ingedeeld was waren haar tegenstanders flink wat zwaarder. Demi liet zich echter niet uit het veld slaan, bleef lachen en knokken. Hierdoor wist zij 1 partij te winnen.