Judo Ryu Rijkse

Instaptoernooi Culemborg 15 november 2014

Instaptoernooi Culemborg zaterdag 15 november 2014
Afgelopen zaterdag (15 november) hebben de judoka’s van Judo Ryu Rijkse het heel goed gedaan op het Instaptoernooi.
Jayden Hoogeveen heeft alle vier partijen gewonnen drie met Ippon en een met Yuko. Hierdoor heeft hij  de 50 punten oorkonde gehaald en staat nu op 75 punten.
Duncan Westland had aardig wat snelle tegenstanders. Hij heeft heel goed terug- gevochten maar heeft helaas geen van de vier wedstrijden gewonnen. Duncan heeft nu 30 punten.
Esther Kempees heeft het heel goed gedaan en heeft goed gejudood waarbij ze alle 4 de partijen heeft gewonnen. Ze zat ook best in een lastige poule maar wist goed te judoën. Esther scoorde drie Ippons en een Waza-Ari. Esther had al 100 punten en heeft er 47 bij gekregen.  Esther heeft dus nu 147 punten.
Jarno van Leeuwen zat in een moeilijke en zware poule, hij heeft het heel goed volgehouden en goed staan judoën maar helaas heeft Jarno geen van de vier partijen kunnen winnen en. Hij staat nu op  25 punten.
Stijn Smits stond ook goede partijen te draaien op de mat. Stijn heeft twee partijen gewonnen 1 met een Ippon en de andere met 2 Yuko’s en de derde partij had hij wel mooi met een Waza-Ari te pakken maar had die partij helaas verloren. Hij staat nu op 172 punten.
Thomas van Londen zat ook in een lastige maar moeilijke poule, Thomas heeft heel goed zijn best gedaan en goed volgehouden en heeft gewonnen met 1 Ippon. Thomas moest 3 partijen draaien omdat hij in een kleine poule zat. Thomas staat nu op 41 punten
Brighten Voogd heeft uitstekend staan judoën, hij liet zich niet kennen op de mat en ging er helemaal voor. Brighten heeft 3 van de 4 partijen gewonnen, waarvan 1 een scheidsrechter beslissing, een Ippon en een Yuko. Brighten heeft nu 191 punten.
Ruben de Vries zat in een moeilijke poule, hij moest tegen grote zware jongens maar wist zich goed te verweren en ging er goed tegen in. Hij zette goed door en hield vol. Maar ook helaas heeft Ruben de 4 partijen verloren. Ruben heeft nu 40 punten.
Verslag door Laura Helbers