Judo Ryu Rijkse

Instaptoernooi Culemborg 2 februari 2019.

Het was een goed bezet instaptoernooi met 13 deelnemers van Judo Ryu Rijkse.

Het eerste uur kwamen Christoff Brouwers en Jesper ten Cate in actie.

Christoff stond krachtig en vol zelfvertrouwen op de mat en wist al zijn partijen te winnen waarvan een met een mooie ipponscore. Mooi om die concentratie en wil om te winnen te zien!

Jesper ging lekker enthousiast zijn partijen in en wist zijn eerste op beslissing en de tweede met een mooie wazari te winnen. Goed aangevallen en lekker zo doorgaan!

Het tweede uur kwamen Jens van Batenburg, Daan Nieuwehuizen en Maurits in actie.

Jens ging vol in de aanval maar liet zich twee keer toch verrassen, zijn laatste twee partijen was hij geconcentreerder en wist de partijen naar zijn toe te trekken met mooie scores.

Daan vond het nog wat spannend maar ging toch heel dapper de mat op, en liet mooi judo zien. Helaas wist hij geen partij te winnen, maar dat komt vanzelf met wat meer ervaring!!

Maurits liet zien dat hij steeds handiger wordt op de mat, hij liet leuk en technisch judo zien met een paar mooie scores. Jammer genoeg wist hij niet alle partijen te winnen, maar was nooit kansloos!

Het derde uur was voor Romar Da Costa Gomez, Hannah Herlitz, Mick Hoenselaar, Isabella Rietveld en Ties van Zantwijk.

Romar had er duidelijk zin in, hij liet in al zijn partijen verzorgd judo zien, en wist een paar hele mooie scores te maken. Het certificaat voor 150 punten was ook heel verdiend!!

Hannah begon iets te afwachtend in haar eerste partij die ging dan ook op beslissing naar de ander. De daarop volgende partijen liet ze aanvallender judo zien en wist ze nog een partij te winnen.

Mick stond goed te judoën wist ook nog twee partijen sterk te winnen waarvan een met een sterke ippon en de andere dankzij goed aanval spel. Hij liet zich niet imponeren door zijn tegenstander en bleef gewoon zijn eigen spel spelen. Heel knap!

Isabella liet zien dat ze steeds meer groeit in het judo, twee van de drie partijen wist ze met mooie worpen in ippon te beslissen, alleen de laatste partij was de tegenstander te sterk. Maar toch een mooi 200 punten certificaat!

Ties begon heel goed met een goede worp en aan wazari score, het was alleen jammer dat de andere partijen naar de tegenstander gingen met al dan niet met ‘terechte’ scheidsrechterbeslissingen. Deze teleurstellingen horen er ook bij en daar leer je van!! Gewoon lekker door judoën.

Het laatste uur kwamen Layla van Doorn, Daan Gerritse en Zoey van Ieperen in actie.

Layla ging sterk de mat op en durfde heel goed aan te vallen! Ze liet leuk judo zien met veel vechtlust, helaas resulteerde dit niet in een winstpartij. Maar het is wel heel knap hoe positief zij hieronder bleef. Hou dit vol!!

Daan ging    de mat op met de intentie om aan te vallen en te winnen! Dit resulteerde in een paar hele mooie partijen die hij allemaal heeft gewonnen. Alles kwam voorbij, mooie worpen, sterke grond gevechten en houdgrepen. 3 ipponscores en een wazari. 150 punten certificaat was verdiend!

Zoey moest tegen 4 sterke tegenstanders maar wist toch alle partijen te winnen. Het is mooi om te zien dat Zoey steeds meer haar techniek gebruikt, en minder op haar kracht leunt. Ze wist haar tegenstanders vooral te verrassen door een snelle wisseling van verschillende aanvallen, echt heel knap en een mooi 250 punten certificaat verdiend!!

Het was weer een drukke dag met mooi judo en goede resultaten!

Met dank aan de coaches Marc en Robbe.