Judo Ryu Rijkse

Instaptoernooi Culemborg

Eerste instaptoernooi van het seizoen in Culemborg.

Na een mooie start met het randori toernooi was er voor de jongste judoka’s op zaterdag 5 oktober het instaptoernooi in Culemborg.
Nu wel weer als gebruikelijk bij judotoernooien even op de weegschaal voorafgaand aan de wedstrijden, maar met een strakke organisatie was het daarna lekker aan de slag op de judomat.

Voor sommigen hun eerste ervaring buiten de club en dat geeft toch altijd wat extra spanning met zich mee.
De judoka’s hebben het echter uitstekend gedaan. Coach Josefien Poos genoot van het optreden van onze judoka’s en ook coach Mark was positief.
In de eerste groep wist Mick Noorlander ondanks de zenuwen vooraf, maar liefst 3 partijen op zijn naam te zetten. Met 37 punten in totaal een mooie prestatie. Christoff Brouwers heeft het wedstrijdjudo element aardig onder de knie en wint al zijn partijen met een puntentotaal van 47.

In de volgende groep lukt het Gijs Knopperts nog niet om te scoren, maar omgaan met verlies is een belangrijk leermoment en dat deed Gijs goed.
Thijs Swart weet met 2 winstpartijen weer 30 punten toe te voegen aan zijn reeks en ook Anko Verwey doet het goed met 20 punten. Ties van Zantwijk start heel erg sterk en moet alleen de laatste partij het hoofd buigen voor de tegenstander. Met 40 punten een prima resultaat en incasseren is een vereiste om je te kunnen ontwikkelen als judoka.

In de derde groep is het Isabella Rietveld die laat zien dat je met volhouden steeds beter wordt en punten kunt pakken. Voor haar zijn dat er maar liefst 47 op deze dag. Benjamin Hennevelt heeft nog maar weinig wedstrijdervaring maar daar zit hij zelf niet mee. Met een goed inzet scoort hij diverse keren en pakt zo 40 punten. Ook Ivo de Vos en Naieck van Duijn zijn hun eerste schreden aan het doen in de wedstrijdsport en deden dit uitstekend met zelfs een winstpartij. Ivo pakt 20 en Naieck 11 punten.

Ook in de laatste groep lof voor de inzet van onze judoka’s. Layla van Doorn kan steeds beter incasseren en voegt 20 punten aan haar lijstje toe.
Francesca Rietveld en Daan Gerritse blijken oppermachtig in hun poule en weten ieder 50 punten in de wacht te slepen. Ook Karsten Klaverstijn is goed op weg naar de maximale score, maar laat in de laatste ronde zijn focus wat los. Met 40 punten echter een prima resultaat en weer een goede vooruitgang geboekt.