Judo Ryu Rijkse

Instaptoernooi Culemborg, 6 oktober 2018.

In de eerste groep kwamen Riad Benslimane, Jesper ten Cate, Tyler Chin A Foeng en Maurits Zwaan in actie. Ze vonden het allemaal nog wat spannend!

Riad deed goed zijn best maar kon helaas geen partij winnen, maar met deze inzet komt dat vanzelf.

Jesper wist twee van de vier partijen te winnen en liet mooi judo zien.

Tyler vond het heel spannend maar hij wist toch drie van de vier partijen overtuigend te winnen, allen met een ippon!

Maurits liet leuk judo zien en genoot er duidelijk van ook al wist hij deze keer geen partij te winnen, maar als de spanning eraf is zal dat ook gaan komen.

Het tweede uur kwamen Salomon Brouwers, Hannah Herrlitz, Mick Hoenselaar en Isabella Rietveld op de mat.

Salomon was goed op dreef en wist al zijn partijen met sterk judo op ippon te winnen, echt indrukwekkend!

Hannah begon twijfelend aan haar eerste partij die ze dan ook verloor, maar daarna ging ze met meer overtuiging de mat op en wist ze toch twee partijen te winnen. Heel knap!

Mick begon zijn eerste partij heel overtuigend en wist die ook te winnen, maar de volgende drie partijen gingen helaas mis. Hij werd een paar keer verrast maar liet toch mooie gevechten zien met veel techniek.

Isabella ging vol overtuiging de mat op en wist drie partijen met een ippon te winnen waarbij ze mooie worpen en technieken liet zien.

Het derde uur was voor Layla van Doorn, Rick Moeljordirjo en Cas van Oostrom.

Layla was een beetje zenuwachtig en viel heel hard in de eerste partij maar wist zich heel knap te herpakken en haar tweede partij met een mooie heupworp te beslissen, Ippon! Helaas gingen de andere partijen verloren.

Rick ging vol enthousiasme de mat op en liet heel goed judo zien. Hij wist twee ippons te scoren.

Cas liet heel mooi technisch judo zien waarmee hij mooie scores maakte, helaas net niet genoeg voor de 300 certificaat maar die komt de volgende keer zeker!

De laatste judoka’s van de dag waren Daan Gerritse, Francesca Rietveld, Christiaan Shalkovskiy en Zoey van Ieperen.

Daan verloor helaas zijn eerste partijen op scheidsrechters beslissing, maar toen hij zijn laatste partij meer ging bewegen won hij zijn partij overtuigend! Echt heel goed.

Francesca wist al haar partijen overtuigend te winnen. Hierbij liet ze veel verschillende technieken, grondgevechten en houdgrepen zien.

Christiaan was heel sterk en wist al zijn partijen met mooie technieken en sterk judo te winnen, ga zo door!