Judo Ryu Rijkse

Instaptoernooi zaterdag 28 september

Nine Klazema en Diemo Donkers hadden weinig moeite met hun tegenstanders en wisten elk 50 punten te behalen waardoor beiden hun certificaat van 150 punten verdienden.
Esther Kempees en Stein Smits zaten bij elkaar in de poule en deden allebei voor de eerste keer mee. Esther wist met een paar prachtige worpen drie ipons te scoren en verdiende zo haar eerste 40 punten. Alleen Stein wist ze niet te verslaan. Stein won al zijn wedstrijden en verdiende zijn eerste 45 punten. Een mooie start voor beide jonge judoka’s.Ook Ruben de Boer liet mooi judo zien en wist twee van de vier wedstrijden te winnen. Een wedstrijd verloor hij helaas op beslissing. Ondanks dat Nino Alvares een tijdje niet had getrained wist hij al zijn drie tegenstanders snel met een ipon te verslaan en verdiende zo 40 punten waarmee hij zijn 200 punten oorkonde verdiende.
Lucas de Boer had meer moeite met zijn tegenstanders. Ondanks dat het hem lukte om bij zijn laatste wedstrijd meer tegenstand te bieden lukte het hem niet de overwinning naar zich toe te trekken. Brighten Voogd wist een wedstrijd met een yuko te winnen, verloor één op beslissing en verloor zijn derde wedstrijd.
Bram van Vliet stond rustig en stevig te judoën en wist hierdoor zijn vier partijen te winnen met wisselend resultaat. Hij verdiende 42 punten en behaalde hij zijn 100 punten certificaat. Sammy Noordanus won zijn tweede wedstrijd door twee waza-ari’s te scoren maar verloor zijn andere wedstrijden. Met 20 punten een mooi resultaat.
Karlijn van der Poel was in topvorm en won al haar 4 wedstrijden, behaalde hiermee 45 punten en haar oorkonde voor 100 punten. Anouska Ruijgrok wist net voldoende te winnen om haar laatste punten voor haar 250 punten oorkonde in de wacht te slepen. Gefeliciteerd. Voor haar was dit het laatste instaptoernooi.