Judo Ryu Rijkse

Internationaal Open Antwerpen

Zondagochtend werd Yentel tussen 8.15 en 9.00 uur verwacht op het International Antwerpen open 2013 In Merksen. Yentel liep al een paar dagen met een stevige verkoudheid en deze heeft zich afgelopen nacht sterker aangekondigd. De poule -57 was druk bezet. Er hadden zich 24 meiden ingeschreven en meerdere landen waren vertegenwoordigd. Het Braziliaanse systeem werd toegepast en dit betekent als je verliest, ben je alleen door als de winnaar van jouw partij de volgende partij wint. Wint je tegenstander de volgende partij niet, lig je er direct uit.
De eerste partij was tegen een Belgische. Yentel kwam achter te staan met een Yugho en een Wazari, maar kwam op tijd terug met een mooie Ippon. De tweede partij was tegen een Française. De tegenstander ging erg aan Yentel hangen, drukte haar naar beneden, waardoor Yentel helaas 2 shido’s tegen en de tegenstander een Yugho voorsprong kreeg. Dit was ook direct de eindstand na 4 minuten. Gelukkig won Yentel haar tegenstander de volgende partij en mocht Yentel nog een keer op de mat verschijnen. Inmiddels werd de verkoudheid grieperigheid, misselijkheid en kortademigheid. Toch maar de mat op.. Deze derde partij was tegen een Nederlandse judoka. Yentel weerde zich goed, maar de tegenstander was meer ervaren (ouder) en pakte Yentel mooi over en maakte Ippon. Het toernooi zat er voor Yentel op. Snel opknappen van de zware verkoudheid en op naar het volgende toernooi in Wouw volgend weekend.
[nggallery id=72]
Na een lange wachtperiode, startte Arne Steemers bijna 2 uur later dan gepland, zijn eerste partij tegen een Belgische judoka. Hij was goed geconcentreerd en had zijn mind op winnen. Na ongeveer anderhalve minuut lukte dit door met een worp waza-ari te scoren en direct erachteraan te vervolgen met een houdgreep tot ippon. In de volgende partij was een Nederlander zijn tegenstander. Hier kwam Arne ondanks prima aanvallen net niet tot scoren. Zijn tegenstander kreeg vanwege passiviteit 2 straffen en dus won Arne. Hiermee kwam hij in de halve finale. Hier trof Arne een judoka die oppermachtig was. Met een yugho en 2 waza-ari’s moest Arne zijn verlies aanvaarden. In de partij om de derde plaats tegen een Fransman kwam hij op yugho-voorsprong. Helaas rolde Arne op de grond in een sankaku-verwurging van de zwarte bander waarna hij het brons net voor zijn neus voorbij zag gaan. Toch is een vijfde plaats een mooi resultaat op een dergelijk zwaar toernooi.
Yvon en Irma