Judo Ryu Rijkse

Internationaal toernooi Hoogland 2011

Op zondag 6 februari jl, deed Judo Ryu Rijkse mee met het internationaal judotoernooi Hoogland, ruim 400 deelnemers verdeeld over 5 matten kwamen de tatami op. De weging van de allerjongsten was al om 7.30 dus een aantal ouders moesten erg vroeg uit de veren.
In deze groep bevonden zich Melanie van Hattem, Jayden de Bruin, Hidde Tuinman en Milan Spallink.
Door een heersende griepgolf had het toernooi met een fors aantal afmeldingen te maken, dit had uiteraard consequenties voor de poule-indelingen.
Jayden de Bruin bevond zich in een poule met twee tegenstanders die hij elk twee keer tegenkwam.Dit leverde twee keer winst en twee keer verlies op, waarbij hij de tai-otoshi zeer effectief hanteerde. Een mooie tweede plek voor Jayden betekende een zilveren medaille en een plek in de spotlights.
Melanie van Hattem was wat zwaar ingedeeld en had met de naweeën van een griepje te kampen. Hierdoor kwam ze niet goed uit de verf. Van de haar kenmerkende felheid was weinig te merken. Toch kon ze na 3 keer in een houdgreep te zijn beland, de laatste partij in haar voordeel beslissen waarna ze uitgeput haar troostmedaille in ontvangst kon nemen.
Milan Spallink heeft nog niet zoveel ervaring op een zwaar toernooi. Aan zijn instelling was dat echter niet te merken. Hij ging elke duel onbevangen in. Helaas kon dat niet leiden tot winst, maar de troostmedaille vergoedde veel.
Voor Hidde Tuinman was het ook een van zijn eerste echt zware toernooien. Ook hij bevond zich in ene poule met twee tegenstanders die hij twee keer tegenkwam. Hij leek ietwat onder de indruk wat leidde tot 3 verliespartijen, maar in zijn laatste partij leek hij weer de oude en kon zijn tegenstander waarvan hij eerst had verloren nu wel verslaan.
Dit leverde een bronzen medaille op en een plek in de spotlights.
In de tweede groep kwamen Diemas van der Horst en Jaimy Stevens de mat op. Deze twee judoka’s hebben net als Melanie al wat meer ervaring op zware toernooien.
Ook Diemas van der Horst was wat herstellende van een ziekte en was wat afgevallen en niet helemaal top. Twee wedstrijden werden na een tani-otoshi overname verloren, maar in de derde wedstrijd kon Diemas zijn wapen, de koshi guruma heupworp gevolgd door een keza gatame houdgreep in stelling brengen. Helaas ging de laatste wedstrijd verloren waardoor hij buiten de prijzen viel.
Jaimy Stevens begon wat ongelukkig, een split decision verlies tegen de latere winnaar werden gevolgd door 3 knappe winstpartijen op rij. Dit betekende een zilveren medaille, een grote glimlach, en een plek in the spotlights.
[nggallery id=33]