Judo Ryu Rijkse

Internationale open judokampioenschappen in Antwerpen

1e Yentel Rison

3e Esmé Scherrenberg

 

Van Judo Ryu Rijkse deden 3 dames via TJU mee aan de Antwerpse open kampioenschappen. Een zwaar toernooi welke tevens een meetmoment is voor Nederlandse judoka’s om geselecteerd te kunnen worden voor Europcup toernooien.

Femke Hooijsma is als 14-jarige eerstejaars -18 judoka weer aan het bouwen in deze leeftijdsklasse. Dat deed ze goed in Antwerpen. Haar klaase was met 12 deelneemsters verdeeld in 4 poules van 3 judoka’s. Femke herstelt zich goed na een snelle ippon in haar eerste partij. In haar tweede partij werkt ze een achterstand in de laatste fase van de partij weg met een verwurging en wordt zo 2e in haar subpoule. In de kruisfinales komt ze niet verder, maar een mooi optreden met nieuwe ervaringen.

 

Bij Esmé Scherrenberg waren er eveneeens 4 subpoules maar dan met 4 judoka’s per poule. Ze start sterk met ippon (harai-goshi) tegen de Nederlands kampioen van vorig jaar. De 2e en 3e partij tegen Belgische judoka’s wint Esmé op de grond met een sankaku en houdgreep. Als eerste geplaatst in haar subpoule scoort ze in de kruisfinales overtuigend met een heupworp. Na een spannende strijd tegen een bekende judoka , waar ze pas in de golden score van verliest, is er een mooie bronzen medaille voor Esmé.

 

Ook Yentel Rsion presenteert zich in Antwerpen, maar dan in de leeftijdsklasse boven 18 jaar. Helaas zijn er maar 2 andere deelneemsters in haar gewichtsklasse, maar Yentel scoort met een heupworp op 2 knieën en een mooie tani-otoshi. Ze pakt hiermee een verdiende eerste plaats.