Judo Ryu Rijkse

Internationale Residentie Judo Toernooi Den Haag.

Op 10 en 11 november 2018 vond het Internationale Residentie Judo Toernooi plaats in Den Haag.

Yentel Rison, Josefien Poos en Femke Hooijsma deden via TJU mee.

Yentel mocht op zaterdagavond het spits afbijten in de -21 jr categorie en liet met mooi en goed judo zien dat ze tot de top behoort. Zij gaat naar huis met een verdiende 3e plaats! Gefeliciteerd Yentel!

Op zondag kwam Josefien (-18 jr) in actie. Haar eerste wedstrijd was tegen een flink zwaardere tegenstandster die moeilijk uit evenwicht gebracht kon worden door Josefien. De tegenstandster scoort 2 keer een wazari en de eerste wedstrijd is verloren.

In de tweede wedstijd gaat de strijd gelijk op. Josefien zet verschillende worpen in en na een minuut is het raak met een spetterende beenworp, Ippon en winst! In de derde wedstrijd treft ze weer de ‘onverzettelijke’ tegenstandster uit de eerste partij. Josefien zet zich goed in maar moet toch verlies met ippon incasseren. Goed gewerkt en prima gedaan Josefien!

Dan is het ook de beurt aan Femke met haar debuut in de -18 jr (-57 kg poule met 40 deelneemsters). De ervaren tegenstandster in de eerste partij scoort (na een pittige opening van beiden) een ippon met een snelle ko-uchi-gari; verlies. In de tweede partij toont Femke goed pakking- en aanvallend werk waardoor de tegenstandster noodgedwongen drie keer shido maakt; ippon en winst. In de derde partij treft ze de NL kampioen 2018 uit haar klasse in Leek. Femke wint in ne-waza met een prachtige (been-)kanteltechniek die overgaat in een (afgeklopte) armklem, ippon! Daarna verliest ze de vierde partij met twee wazari’s. Mooie start in de -18 en goed gedaan Femke!