Judo Ryu Rijkse

Judo examens groene band en hoger

Na een onderbreking door de Corona situatie en een lange trainingsperiode mochten op woensdag 18 november 9 judoka’s op voor een hogere band. De examens waren verdeeld in 2 groepen, maar moesten het helaas zonde publiek doen.

In de eerste groep werkten de jongsten zich in het zweet. Esra de Boer, Rick Moeljordirjo en Roan Klazema hadden met succes hard gewerkt om het vereiste groene band niveau te behalen. Met o.a. een goede 1e serie van het nage-no-kata slaagden de judoka’s zonder twijfel. Voor Noa van Dijk -die al op hoger niveau meedraait in haar trainingsgroep- en zelfs als partner met het kata meedeed, was er onverwachts het oranje band examen (4e kyu). Ze slaagt met mooie technieken.

In de tweede groep zijn Ruben de Boer, Jayden Hoogeveen en Thomas van Londen aan de beurt voor het blauwe band examen. Mooie kata’s en technisch goed uitgevoerde worpen tonen het goede niveau van deze judoka’s, waarmee ze drager geworden zijn van de blauwe band (2e kyu = leerling graad). Met dank ook aan partner Thomas Boskeljon.

Ook door Zoey van Ieperen, Francesca Rietveld en Laura Cosentino werd hun inspanning bekroond met een verdiende groene band (3e kyu). Zelfs de kata-guruma lukte met een sterke uitvoering.

Proficiat en weer een stap dichter bij de 1e dan (zwarte band = meester graad).