Judo Ryu Rijkse

Judokamp Judo Ryu Rijkse 2019

Met een nieuwe kampcommissie ook meteen en wat andere opzet van het befaamde Judo Ryu Rijkse weekend in Driebergen.

De invulling van de vrijdagavond was dit jaar exclusief voor de judoka’s vanaf geb.jaar 2004 en de vrijwilligers van de vereniging. Egbert zorgde voor een lekker diner (met vegaburgers), Brian voor de lasergame in het bos (met automatisch herlaadbare guns) en Irma voor een enerverende Braziliaanse trommelsessie (met de SAMBA-yel). Een geslaagde en bijzonder gezellige avond met zo’n 30 deelnemers.

 

De volgende ochtend arriveerden ook de jongere judoka’s, geboren 2012 of eerder. Zij werden opgewacht door een team superhelden onder leiding van Inge O. en Mathilde. Na een  leuke opening was er volop spel en plezier voor iedereen in het mooie bos. De zoektocht naar attributen, het levend stratego en de zeer originele kwartet- en bingospel zorgden voor de nodige energie in- en output, maar nog niet voor de verloren superkrachten van het heldenteam.

  

 

 

 

 

 

 

 

Na een lekkere BBQ en een plechtige bomenherstelsessie, mochten de oudsten een spannend terugbrengspel doen waarbij ze in het donker een traject moesten zien af te leggen zonder gesnapt te worden door de bewakers. Een hit met de zaklantaarn leidde tot een onverbiddelijke retour met auto naar het startpunt, waarna een nieuwe poging kon worden ondernomen. Struikelpartijen, brandnetelplekken, tie-rips en een boze bewoner kon de koppels niet verhinderen om uiteindelijk het einddoel te bereiken.

 

 

Na allemaal heerlijk te hebben (uit)geslapen kon de zoektocht naar superkrachten worden vervolgd in een bosparcours. Teamwerk van alle groepen bleek naar het spoor te leiden van de dief die de  superkrachten van het heldenteam had meegenomen. Mr. X werd ingezet om duidelijkheid te verschaffen en deze werd in de MystIrma-puzzel gevonden. Irma bleek de krachten te hebben gestolen om de judoka’s te trainen op samenwerking. In vliegende vaart bracht zij de krachten met een batman-mobile terug en werden alle held(inn)en beloond met een prachtig held(inn)en beeldje.

   

Plus supermarkt J.Schimmel  heeft het kamp gesponsord en ook de IJsselsteinse firma Color Glo heeft de organisatie ondersteund. Bijzonder dank aan Marco, Daisy, Inge O., Mathilde, Liseth, Petra, Marieke, Hanneke, Brian, Marc en Tessa voor de goede organisatie en het bijzonder leuke programma. Mooi weer maakte het tot een bijzonder geslaagd weekend.