Judo Ryu Rijkse

Judotoernooi Beuningen 17 maart 2019

1e plaats: Robbe Stout

2e plaats: Jayden Hoogeveen

 

Robbe Stout heeft na een lange blessureperiode in relatief korte tijd met een pittig trainingsschema zijn conditie en techniek weer opgebouwd. Zijn doel was plaatsing voor het NK tot 18 jaar, maar dat was enkele weken geleden op het DK helaas niet gelukt. Zijn trainingsinzet werd echter in Beuningen wèl beloond. In de klasse tot 73 kg in een veld van 12 judoka’s, weet Robbe al zijn partijen te winnen met een ippon. Een inrollende schouderworp en maki-komi/tai-otoshi techniek leiden hem naar de finale. Hier treft hij de kampioen van het district, die 2 weken geleden ook nog 7e is geworden op het NK. Bij aanvang van de finalewedstrijd lukt het Robbe niet om goed vast te pakken. Zijn tegenstander van Top Judo Nijmegen plaatst een aanval die Robbe echter goed pareert en vervolgt met een snelle indraai-actie. Zo scoort hij verrassend binnen 20 seconden een ippon met de worp maki-komi en pakt een prachtige en verdiende 1e plaats.

Max weet een partij te winnen met een harai-goshi. Zijn conditie en trainingsfrequentie zijn t.g.v. een lange blessure echter nog te laag om in het sterke veld verder dan 3 ronden te komen. Ivo heeft nog maar weinig wedstrijdervaring en kwam tekort tussen de sterke wedstrijdjudoka’s. Hij stond dan ook niet lang op de mat, maar bleef altijd positief en enthousiast.

Esra de Boer was al vroeg op pad om rond 8.15 uur te wegen voor de wedstrijd in Beuningen. Beetje spannend toch wel toen ze bij de weging de meiden in haar in poule zag, een kop groter en stuk voor stuk een paar kilo zwaarder. Na een  enthousiaste warming up begon ze scherp haar eerste partij. Ze kon met een paar handige bewegingen voorkomen dat ze snel naar de grond ging, maar verloor de partij kansloos. Haar tweede partij was een mooi gevecht waarbij ze technische mooie dingen liet zien. Uiteindelijk kon haar lange tegenstander gebruik maken van haar lengte, doordat Esra een kort moment inzakte. Weer een ervaring in de -12 erbij.

Jayden Hoogeveen startte in het tweede blok en kon nog met Esra samen een pittige warming up doen om ‘een beetje scherp te worden’. Hierdoor begon hij zijn eerste partij inderdaad voortvarend en kwam al snel op een waza-ari voor. Ook de 3 partijen daarna verliepen met degelijk judo en doorzettingsvermogen in zijn voordeel. In de finale was er een wat ongelukkige botsing met zijn tegenstander en de mat waarbij Jayden een bloedneus opliep. Na enige oponthoud werd de wedstrijd vanuit een houdgreep situatie voortgezet. Jayden lukte het net niet binnen de tijd hieruit te komen en ging naar huis met een mooie tweede plaats.

Ook Josefien Poos mocht heel vroeg haar bed uit voor het toernooi in Beuningen. Ze kwam er achter dat er zonder overleg haar poule tot 18 jaar was samengevoegd met de klasse tot 21 jaar en zelfs die boven 21 jaar. Josefien verliest haar eerste partij met een armklem en tegen een routinier in de 2e ronde. Hiermee eindigde het toernooi voor Josefien, maar ze heeft zich goed ingezet.