Judo Ryu Rijkse

Judotoernooi Beuningen 20 maart 2016

Judotoernooi Beuningen 20 maart 2016
Onze deelnemers waren sterk op de grond en goed met het blokkeren van worpen.
Femke Hooijsma: 1e wedstrijd werd snel beëindigd door Femke die erg behendig was op de grond. Met schommelen een sankaku aangezet. Nog voor de arm er tussen zat, klopte de tegenstandster al af.
2e verloren maar erg goed gejudood door Femke, tegen de Nederlands Kampioen tot 15jaar. Femke probeerde een offerworp te maken maar kwam helaas zelf op haar rug met de tegenstandster er bovenop. 3e goed staande proberen te sturen. Tegenstandster zet een worp in en Femke neemt over en wint hiermee, wat de wedstrijd er voor niet lukte. 4e wedstrijd erg goed gewerkt, maar de tegenstandster was te snel en behendig. Esmé Scherrenberg: 1e Esmé werkt sterk op de grond en probeert goed te werken aan een verwurging. Uiteindelijke scoort ze in de golden score met een mooie uchi-mata. 2e score met een heupworp waarna de bekende ijzersterke houdgreep en hiermee winst.
3e staande niet laten gek maken door vele getrek en geduw. Op de grond de wedstrijd beëindigd door verwurging aan te zetten. 4e in de finale goede inzet met een beenworp, kanteling en daarna houdgreep.
Justin van Veen: 1e partij binnen 20 seconden gewonnen door goed naar de grond te werpen en gelijk verwurging aan te zetten. 2e partij veel proberen te sturen maar Justin vergat met z’n benen te gebruiken. De ander zette vaak in, maar op de grond was Justin sterker. Uiteindelijk verloren met een yuko en een wazari tegen. 3e stuk beter dan de wedstrijd ervoor. Justin neemt de tegenstander over en wint door sterk grondwerk met een verwurging. 4e erg druk bezig met proberen in te zetten van worpen. Tegenstander was een stuk kleiner, bleef veel hangen en hield een beetje af. 10 seconde voor tijd kreeg hij hier een shido voor en Justin wint hierop. Erg goed verdedigd op de grond met tussen de knieën houden en niet bij de keel aan te laten zetten. Matthijs van der Poel: 1e tegenstander was sterker, Mathijs zette wel goede worpen in, maar vergat door te zetten of te combineren naar iets anders. 2e staande veel ingezet en gecombineerd. Op de grond goed gewerkt tot de houdgreep vast zat en de winst binnen was. 3e probeerde goed te judoën maar kwam helaas in een houdgreep terecht. Hier is Matthijs niet meer uit gekomen.

Esmé moet haar eerste partij tegen een oude bekende en wint deze partij in de “golden score” met een mooie heupworp. De tweede partij wint Esmé eveneens met een heupworp gevolgd met een houtgreep.De derde partij wist Esmé te winnen door een verwurging waardoor haar tegenstandster moest aftikken.

In de finale wist Esmé ook weer te winnen door goed in te zetten met een beenworp en kon daarna gelijk een houtgreep maken.

Een welverdiende eerste plaats voor Esmé!

Coach Frank Kruit
DSCN0098