Judo Ryu Rijkse

Judotoernooi Groot Houten op 2 april 2017

Er is lekker gejudood in de eerste groep. Met 10 deelnemers was Judo Ryu Rijkse goed vertegenwoordigd. De coaches moesten wel veel heen en weer rennen wat goed opgepakt werd door de judoka’s zelf. Esra de Boer, Timo Swart en Jayden Hoogeveen zaten in dezelfde poule, gezellig buiten de mat, maar een strijd op de mat. Jayden was in deze poule de sterkste en wist de eerste plaats te bemachtigen. Ook Timo en Esra hebben hard geknokt, Timo werd derde en Esra vierde.

Zoey van Ieperen wist een derde plaats te halen in een erg zware poule. Het leek even tegen te vallen hoe zwaar het was, maar Zoey herpakte zich goed en heeft gevochten voor haar plek op het podium. Sara Ferrier was erg fanatiek, helaas wist ze niet te scoren en verloor ze haar eerste partij met een straf wegens passiviteit. In de tweede partij was Sara duidelijk de sterkste, ze won deze met een wazari. De laatste partij kon ze helaas niet naar zich toetrekken, maar ze heeft het heel goed gedaan en een derde plek op het podium behaald.

Ook Cas van Oostrom, Francesca Rietveld, Tico en Thaddy Kempenaar hebben gevochten voor wat ze waard waren, zij wisten deze keer geen prijs te behalen. Cas wist in zijn derde partij wel een mooie worp te maken, helaas maakte zijn tegenstander daarna een hogere score. Francesca liet erg goed judo zien en wist zelfs nog een partij te winnen. Ze liet zich niet gek maken en bleef haar best doen, ook al verloor zij de partij. Tico en Thaddy hebben ook leuke partijen gedraaid en konden lang blijven staan tegenover meer ervaren tegenstanders, ook zij zijn weer een ervaring rijker.

Podiumplekken:

Jayden 1e

Sara 3e

Zoey 3e

Timo 3e

In de tweede ronde moesten Ruben de Boer en Tijn Buijen van Weelderen zich bewijzen. Ruben zat in een erg zware poule, gelukkig wist Ruben de eerste partij naar zich toe te trekken met een wazari, waardoor hij lekker in de wedstrijd kwam. Helaas wist Ruben de partijen erna niet meer te winnen, maar hij hield zich erg goed stand tegen sterke tegenstanders. Tijn wist alle partijen erg overtuigend te winnen, hij scoorde elke partij weer met een mooie heupworp. Hij wist dan ook eerste te worden in Houten.

Podiumplekken:

Tijn 1e

Groep 3

Arthur Schoenmakers: Arthur begon niet zo goed aan het toernooi hij verloor de eerste partij met een houdgreep. De partij daarna is Arthur een stuk beter gaan judoën maar kon helaas niet tot scoren komen. De derde partij verloor Arthur snel. Maar hij gaf niet op en wist met een hele mooie verwurging nog een partij te winnen en werd vierde.

Jaimy Vermeulen: Ook Jaimy begon niet zo goed aan het toernooi en verloor zijn eerste partij van een sterke jongen. Maar Jaimy liet zijn hoofd niet hangen en ging elke partij beter judoën en stond steeds steviger helaas wist hij steeds net niet te scoren en verloor de volgende twee partijen ook.

 

Groep 4

Resa van Doorn: Resa was voor het eerst in een nieuwe gewichtsklasse en in een klein pouletje moest zij met twee andere meisjes om de prijzen vechten het eerste meisje was nog te sterk voor Resa. Het tweede meisje verloor Resa de eerste partij van in de golden score met wazari. De tweede partij stond Resa echt te vechten en won na een houdgreep met ippon. Uiteindelijk is Resa tweede geworden!

Amber Galesloot: Amber moest wel 5 partijen judoën en was de aller lichtste in haar poule omdat de poules waren samengevoegd. Amber verloor de eerste 4 partijen maar ging per partij stukken beter judoën en wist knap haar laatste partij te winnen en won die met een been haak o-uchi gari.

 

Misha Ruigrok: Misha had ook een kleine poule van drie deelnemers. De eerste partij verloor Misha net. De tweede partij verloor hij van de uiteindelijke winnaar. De derde partij won hij knap met een sankaku verwurging. Toen moest Misha nog een keer tegen die jongen want het stond gelijk. Deze partij wist hij knap te winnen met een armklem en werd hierdoor tweede.

Robbe Stout: Robbe moest gelijk al zijn eerste partij tegen clubgenoot Max en wist deze partij na achterstand te winnen met houdgreep. Daarna had Robbe nog twee sterke tegenstanders en verloor deze partijen omdat de jongens technisch iets beter waren maar Robbe heeft goed tegenstand geboden en is derde geworden.

Max van Burgel: Max verloor zijn eerste partij van Robbe en had erg veel last van zijn teen. Daarna heeft hij het nog geprobeerd maar had te veel pijn en moest uit het toernooi stappen.

Matthijs van der Poel: Matthijs had een top dag en wist bijna al zijn partijen met een prachtige linkse uchi-mata te winnen. Wel verloor Matthijs de 1 partij en moest daarna nog een keer tegen diezelfde jongen en wist die partij heel overtuigend te winnen en werd knap eerste!

Podiumplekken:

Resa 2e

Misha 2e

Robbe 3e

Matthijs 1e

Met dank aan de coaches Thomas Bakker, Lisette de Boer en Joris Hoedeman!