Judo Ryu Rijkse

Judotoernooi Groot Houten op zondag 13 maart

2e plaats: Esra de Boer, Beg Begaj, Jayden Hoogeveen

3e plaats Layla van Doorn

Als gevolg van de Coronaperikelen was er lange tijd geen judotoernooi geweest. Maar eindelijk kon een groepje Judo Ryu Rijkse judoka’s weer aan de bak in Houten.

In de vroege ochtend waren de meisjes onder leiding van Femke Hooijsma en Sanne van Zantwijk als eerste aan de beurt. Esra de Boer (judoka van het jaar 2021), Layla van Doorn en Francesca Rietveld wisten mooi twee ippons te scoren. Dit resulteerde voor Esra in een 2e plaats, waarbij ze het de no.1 flink moeilijk had gemaakt. Francesca zat samen met Layla in een grote poule met 7 judoka’s. Francesca pakte snelle overwinningen, maar had pech door een uitvallende deelnemer en werd 4e. Layla werd door een goede inzet verdienstelijk 3e.

Suze van Zantwijk en Naieck van Duijn hebben allebei mooie partijen gemaakt en echt een goed inzet getoond. Geen plek op het erepodium voor hen, maar mooie resultaten op motivatie en incasseringsvermogen!

In de volgende groep was Beg Begaj aan de beurt. Deze stille judoka toont een ware vechtersmentaliteit en verrast meer ervaren judoka’s met zijn goede judobewegingen. Drie overwinningen met zijn sterke o-goshi brengen hem op een prachtige 2e plaats van het podium.

In de middag kwam alleen Jayden Hoogeveen nog de mat op. De Corona-periode heeft zijn routine doorbroken en daarmee ook wel zijn zelfvertrouwen wat aangetast, maar wat heeft Jayden fantastisch gewerkt. In de eerste partij werd er door beide judoka’s niet gescoord waardoor deze ruim een kwartier duurde! Uiteindelijk verloor Jayden deze spannende partij. Onder leiding van Jaimy Stevens wist hij daarna 3 overwinningen te boeken. Twee met een houdgreep en eentje met een snelle o-soto-gari (ippon), waarmee een verdiende 2e plaats.