Judo Ryu Rijkse

Judotoernooi Groot Houten

Ook al gonsde het prachtige resultaat van Yentel Rison in de sporthal, de wedstrijden van onze andere judoka’s gingen ook gewoon door.
Vanwege alle weekenddrukte is het verslag deze keer wat beperkt, maar het resultaat is er niet minder om.
In de ochtendgroep knokten Max v. Burgel en Melanie v. Hattem zich naar een mooie 2e plaats. Matthijs v.d. Poel (heel gedegen) was oppermachtig en pakte met uitsluitend ippon-overwinningen de 1e plek. Diemas v.d. Horst had niet helemaal zijn dag op een druk en rommelig toernooi, maar
werd toch nog mooi 3e. Jaimy Stevens moet zijn ritme na lange afwezigheid weer vinden, maar Robbe Stout verraste met een prima 3e plaats.
In de 2e ploeg waren Hidde Tuinman (heel technisch) en Rowen Soetiwidjojo (heel sterk) supergoed. Beide maakten prachtige partijen en de 1e plaats. Justin van Veen begint steeds meer zijn balans te vinden met wedstrijden en werd 3e. Ook Roald Scheper deed het goed met een mooie 3e plaats. Femke Hooijsma was door een fout van de organisatie veel te zwaar ingedeeld. Ze toonde echter een prima inzet. Arthur Schoenmakers kwam nu niet goed uit de verf, maar het is een kwestie van volhouden. Damian Baljet pakte 3 winstpartijen en werd heel goed 2e. Robine v. Arkel werkte hard, maar kon het erepodium deze keer niet bereiken.
In de middaggroep was de inzet van Dominique Baljet, Vincent de Bruijn en Misha Ruijgrok uitstekend. Een prijs zat er niet in, alhoewel Vincent en Misha toch diverse keren mooie technieken maakten. Heel moedig van Dominique om mee te doen tussen veel ervarener judoka’s. Joep van Klaveren werd 3e en baalde van een partij waar zijn score per abuis naar de tegenstander ging. Maar voor Joep komen er zeker nog mooiere resultaten.
In de laatste ploeg was ook Demi van Dam verkeerd ingedeeld door een fout van de organisatie. Na een prachtige partij waarin ze diverse keren scoorde tegen een zwaardere tegenstander, moet ze echter ziek het toernooi verlaten. Arne Steemers werkt hard aan zijn come-back en deed het prima met een 3e plaats.
Robine van Arkel had het zwaar. In de eerste confrontatie viel zij hard op haar rug. Hierdoor raakt aan zij wat van slag en verloor de partij. Robine wist één partij te winnen met een zeer mooie worp. Ze viel helaas niet in de prijzen.
Roald liet heel fanatiek judo zien. Hij won 2 partijen, maar verloor er ook 2. Hij liet fel judo zien en mocht met een beker voor de 3e prijs naar huis.
Hidde had geen moeite met zijn eerste twee tegenstanders. Deze partijtjes duurde nog geen 5 seconden. De volgende was ook niet moeilijk maar duurde wel wat langer. Zijn laatste partij was heel zwaar. Hij wist echter toch te winnen met wazari en hij voegde weer een 1e prijs toe aan zijn verzameling.
Femke had het écht heel zwaar. Door een fout was ze te zwaar ingedeeld. Haar tegenstanders waren 10 kilo zwaarder! Desondanks wist zij één partij zelfs te winnen! Helaas geen prijs maar wel superstoer gedaan.
Met dank aan alle coaches.