Judo Ryu Rijkse

judotoernooi Vlaardingen 23 en 24 januari

Judotoernooi Vlaardingen 23 en 24 januari 2016
In het weekend van 23 en 24 januari deden Esmé Scherrenberg, Rowen Soetowidjojo, Matthijs van der Poel, Diemas van der Horst en Yentel Rison via Top Judo Utrecht mee aan het jaarlijkse toernooi in Vlaardingen.
Esmé zat in een poule met 8 deelnemers welke opgedeeld waren in 2 poules. De eerste wedstrijd was tegen een bekende tegenstandster; Esmé wint deze heel mooi met een verwurging. In de 2e partij scoort Esmé weer in het grondwerk door een kanteltechniek gevolgd door een houdgreep. In de finale verliest ze uiteindelijk met een waza-ari, maar heeft ze een hele mooie tweede plaats veroverd op het podium.
Rowen heeft goede partijen gedraaid. Na een eerste verlies , wint hij in de herkansing 3 keer op rij met ippon. In de kruisfinale redt hij het net niet, maar netjes gedaan door Rowen.
Matthijs kwam voor het eerst uit in de leeftijdscategorie tot 18 jaar. Zijn eerste partij stond hij met wazari achter, maar na een overname scoorde Matthijs heel knap een ippon. In de 2e partij komt hij een zwarte bander tegen, welke hij verliest. In de 3e partij is het Matthijs die op voorsprong komt door straffen (shido) van zijn tegenstander, maar helaas belandt Matthijs aan het einde van zijn partij in een verwurging.
Ook Diemas kwam voor het eerst uit in de categorie tot 18 jaar. De combinatie met vroeg opstaan leverde nog geen winst, mar wel weer een belangrijke ervaring.
Yentel zit met 5 deelnemers in 1 poule en pakt na 3 gewonnen wedstrijden een mooie en tweede plaats in de categorie tot 21 jaar.DSCF2515