Judo Ryu Rijkse

Judotoernooien in Den Helder en Wijk bij Duurstede

Judotoernooien in Den Helder en Wijk bij Duurstede

Afgelopen weekenden waren er voor een klein aantal judoka’s wedstrijden in Den Helder en Wijk bij Duurstede.

In Den Helder kwam Josefien Poos om half 5 de mat op in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Haar eerste 2 partijen toonde ze een goede inzet tegen de nr 1 van het Residentietoernooi van 2 weken eerder en een Engelse, maar kwam respectievelijk in een houdgreep en sankaku terecht. In de laatste ronde weet Josefien na 9 minuten totale speeltijd een knap te scoren met een beenworp.

 

Esmé Scherrenberg kwam uit in een poule van 5 deelneemsters. Ze weet hier in alle partijen te scoren met een o- uchi-gari, schouderworp op 2 knieën, heupworp en sterke grondtechnieken. Zelf tegen een judoka die bijna 20kg zwaarder was wint ze met een worp en houdgreep. Mooie prestatie met een 1e plaats als resultaat.

 

 

 

Rowen Soetowidjojo komt net als Esmé volgend jaar uit in de leeftijdsklasse tot 18 jaar, maar nu nog even tot 15 jaar. Hij verliest 2 partijen, maar weet er ook twee te winnen met een mooie score door harai-goshi en uchi-mata. Moeilijke worpen waar de goede technische vaardigheid van Rowen uit blijkt.

Voor Justin van Veen begon Den Helder heel goed. In een poultje van 7 judoka’s werd de eerste partij met een ippon gewonnen. De 2 wedstrijden daarna ook, 1 met een sankaku en 1 op punten. Helaas lukte het met de volgende partijen niet meer om te scoren en daardaar viel Justin net buitende prijzen.

Femke Hooijsma kon niet overtuigen in Den Helder. Na een paar goede toernooidagen kwam ze nu in een zware poule niet lekker uit de verf. Ondanks een prima inzet kon ze niet de boventoon voeren.

Ook in Wijk bij Duurstede weet Esmé Scherrenberg in één van haar laatste toernooien tot 15 jaar een 1e plaats te bemachtigen. Ze scoort weer knap in twee partijen met haar sterke schouderworp, houdgrepen en verwurging. Na een zware strijd weet ze ook de andere twee partijen in haar voordeel te beslechten met overnames en een afronding met een houdgreep. Een goed toernooi voor Esmé.

Josefien Poos pakt in Wijk bij Duurstede een verdiende 2e plaats. Ze wint haar eerste partij als binnen 10 seconden met een ippon(heupworp). Na een verlies op het einde van de partij herpakt Josefien zich en scoort een waza-ari met een worp waarna de winst wordt zeker gesteld met een sankaku-houdgreep.

Ook voor de 14-jarige Rowen Soetowidjoj een mooie 2e plaats. Hij wint zijn eerste 3 partijen met een beenhaak, uchi-mata en morote-seoi-nage (schouderworp). Ook in de 4e partij stevent Rowen af op de winst. In de allerlaatste seconde geeft hij echter zijn voorsprong uit handen, maar toch een mooi resultaat voor Rowen die lang afwezig is geweest door een elleboog blessure.

De eerste partij van Justin van veen in Wijk bij Duurstede begon prima met een snelle ippon-score. Maar evenals in Den Helder, liep het daarna minder lekker. Na een twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter t.a.v. een waza-ari score in de golden score tijd kwam er opnieuw verlies tegen een onbekende tegenstander. Justin draait een prima partij maar belandt in een houdgreep.