Judo Ryu Rijkse

Klompen toernooi

Het klompen toernooi in Sint Oedenrode Erg vroeg er uit voor Bonno, Asim en Rutger om 9 uur wegen op een uur rijden vanaf IJsselstein daar aangekomen liep alles erg strak en op tijd, er waren zeer grote poules(20 man) met verliezers ronde die uiteindelijk tegen de verliezers van de finale nog 2 de kon worden

Een groot tornooi met erg veel wedstrijd judoka’s die voor ons niet bekent zijn veel uit Brabant en Limburg. Bonno had het erg zwaar in zijn eerste partij en werd al snel via een heup worp op de grond geworpen op zijn schouder en de wedstrijd was voorbij. Asim was goed bezig tot hij in een grond gevecht terecht kwam en zijn tegenstander zijn voet op zijn been zette en die als een hefboom gebruikte en Asim in een rol van zijn buik naar zijn rug bracht einde partij en verloor.
Rutger was erg goed bezig en won de eerste met een houdgreep, klasse Rutger als je er zelf in geloof dan lukt het ook.

2e ronde
Bonno trof weer een zeer sterke tegenstander en door 2 x een wa-zari was zijn tornooi voorbij,teleurgesteld en pijnlijk kon hij zich storten op het aanmoedigen van Asim en Rutger. Asim stond echter zeer geconcentreerd te judoen bleef gefocust zijn wedstrijd tot winst te brengen door een houtgreep. Rutger kwam zeer sterk op de mat en bleef sterk aanvallen maar kwam achter met een yuko en verloor van een zeker niet betere tegenstander een beetje meer geluk en je was een ronde verder.

3e ronde
Asim was weer sterk bezig maar werd al snel met een vol punt gevloerd helaas ook voor Asim is het tornooi voorbij. De beurt was weer voor Rutger dus dacht hij probeer mijn voet binnen door te plaatsen en een prachtig punt tot gevolg goed gedaan Rutger Ronde 4 was tevens de laatste ronde voor Judo Ryu Rijkse, Rutger is de hele tijd zeer geconcerteerd aan het judoėn maar kreeg een wa-zari tegen waarvan Jaco en ik dachten dat die voor Rutger was die dacht en luisterde naar ons en duwde in plaat van in de ankers waarbij zijn tegstander half op zijn rug viel maar kreeg zijn score niet en had dus eigenlijk moeten winnen .
Een mooi tornooi en samen met Jaco en de jongens genoten van mooi Judo. Volgen de keer meer geluk.