Judo Ryu Rijkse

Klompentoernooi Sint Oedenrode 26 en 27 oktober 2019

Vlak naast een prachtig kasteeltje kwamen dit weekend van Judo Ryu Rijkse, 3 judoka’s in actie.

Op zaterdag trad alleen Jayden Hoogeveen aan, in een gewichtsklasse met 23 deelnemers. Jayden stond vanaf het begin sterk te judoën en wist in zijn eerste partij een aanval van zijn tegenstander over te nemen met een tani-o-toshi, waardoor hij een overtuigende ippon scoorde. Ook in zijn tweede en derde partij had hij veel controle en stond hij sterk op de mat, maar was wel wat afwachtend. Ondanks hard knokken, liet hij zich door beide tegenstanders verrassen met een uchi-mata, waarna het toernooi er voor hem op zat.

Op zondagochtend vroeg kwam Thomas Boskeljon op de mat. Zijn eerste partij was een mooie overtuigende ippon. In de volgende ronde werd Thomas niet geheel terecht bestraft voor passiviteit terwijl zijn tegenstander onophoudelijk met schijnaanvallen op 2 knieën kwam. Nog maar net de mat af en de teleurstelling niet te boven, kwam de 3e ronde net wat te snel om in zijn eigen judoritme te komen. Ook hier weer een verliespartij en met nieuwe inzichten klaar met het toernooi.

In de vroege middag van zondag mocht de 17-jarige Robbe stout aantreden. Hij heeft afgelopen 2 jaar veel trainingsinspanning geleverd en dat was nu goed te zien. Met een goede verhouding in wilskracht en controle kwam Robbe 5 ronden door in het deelnemersveld van 17 judoka’s. Zijn lievelingstechnieken ko-soto-gari, maki-komi en tani-otoshi voerden de boventoon. Na een mooie start tegen een Engelse jongen, leverde een moment van onoplettendheid verlies op door een o-uch-gari. Met een positieve instelling ging Robbe verder in de verliezersronde, waar hij sterk scoorde met worpen en een houdgreep. In de partij om brons kwam Robbe op achterstand maar wist hij met een sterke draaibeweging zijn tegenstander over te nemen en in een houdgreep te controleren. Even was er consternatie omdat zijn score weggewuifd werd na de 10 sec houdgreep die benodigd was voor de ippon. Maar de houdgreep was ijzersterk en daarmee won Robbe ook tegen deze Engelse judoka en ging het podium op voor brons.