Judo Ryu Rijkse

Meisjes-dames judotoernooi op 7 oktober in Lelystad

Via Top Judo Utrecht verschenen Josefien Poos, Femke Hooijsma en Esmé Scherrenberg van Judo Ryu Rijkse op de mat in Lelystad. Een toernooi in een gezellige ambiance waar de poules niet al te groot waren. Alle drie de judoka’s weten het podium te bereiken:

1e Esmé Scherrenberg

2e Femke Hooijsma

3e Josefien Poos

Femke Hooijsma zat in een poule met laatstejaars -15 judoka’s waar ze flink aan de bak moest.

Haar eerste (links-judoënde) tegenstandster heeft een hele sterke heupworp maar komt niet tot scoren tegen Femke. In de golden score weet Femke de druk steeds verder op te voeren zonder zelf fouten te maken. Ze maakt uiteindelijk een verwurging, de tegenstandster klopt af en na een vermoeiende strijd is de winst voor Femke.

 

De tweede wedstrijd mag Femke aantreden tegen een bruine-bander die op het NK al op het podium stond. Een De Ashi Barai gevolgd door een houdgreep: Ippon en verlies voor Femke.

 

In de derde wedstrijd pareert Femke sterke worpen van de tegenstandster en staat goed te judoën. Ze maakt een snel uitgevoerde achterwaartse overname waarbij de tegenstandster (door voldoende brug) als eerste vol de mat raakt. Tot ieders verbazing geen Ippon maar Wazari, waarna de tegenstandster afklopt in een verwurging (Kata Ha Jime).

 

In de vierde wedstrijd gaat ze er voor maar moet na een houdgreep haar meerdere erkennen. Met verlies maar met opgeheven hoofd zit het toernooi er op: 2e plaats, goed gewerkt en een mooie ervaring rijker!

 

Met een steeds beter wordende conditie en vaardigheid wist Josefien Poos zich goed te handhaven in een zware poule. Met een goede instelling liet ze weer een mooie vooruitgang zien in haar judospel.

 

Esme Scherrenberg wint al haar partijen met ippon. Ze scoort goed op de grond met een kanteltechniek, verwurging en houdgrepen. Ook weet ze een mooi punt te scoren met haar specialisatie, een lage schouderworp.

 

Mooi resultaat voor de judoka’s en weer op naar de volgende uitdaging.