Judo Ryu Rijkse

Meisjesteam 3e op district!

In Ede zijn afgelopen zaterdag voor verschillende leeftijdsklassen districts- teamwedstrijden gehouden door de JBN.

Uit Midden-Nederland kwamen alle clubs met hun beste judoka’s om de titel districtskampioen te bemachtigen. Onze club kwam uit met een welpenteam tot 10 jaar, meisjesteam tot 12 jaar en jongensteam tot 12 jaar. Door de vakantieperiode moesten we helaas verschillende van onze beste judoka’s missen, maar daar hadden andere clubs natuurlijk ook last van.
Meisjesteam:
-25kg Anouschka Ruijgrok en Femke Hooijsma
-28kg Demi v. Dam
-32kg Cathy Galesloot
-36kg Claudia v.d. Berg
-40kg Demi v. Kooten en Esme Scherrenberg
Ons -in zijn totaliteit- zeer onervaren meisjesteam wist heel verassend een 3e plaats te bemachtigen. Claudia van de Berg en Demi v. Dam waren de enige ervaren judoka’s en zij pakten heel solide de meeste punten, maar ook de anderen deden het uitstekend.
In de eerste partij tegen Theunissen uit Nijmegen bleef het bij Anouschka en Claudia na een uitstekende strijd op een 0-0 stand. Helaas viel de scheidsrechterbeslissing beide keren uit voor de tegenstander wat meteen al 2 verliespartijen opleverde. Alleen Demi v. Dam pakte voor ons team nog 10 punten, maar vol goede moed gingen onze meisjes de volgende ronde in tegen de latere kampioen Bushi uit Arnhem. De pas 6-jarige Femke had het zwaar in de lichtste gewichtsklasse, maar deed het prima. En ook Esmé ging met haar 35kg en zonder ook maar enige wedstrijdervaring de strijd aan in de klasse tot 40kg, tegen een meisje die werkelijk 2 koppen groter was. Esmé probeerde heel goed staande te blijven en maakte het haar tegenstandster niet gemakkelijk. Ook tegen Bushi was het alleen Demi die tot scoren kwam, maar het team bleef positief.
In de 3e ronde tegen Verlaan uit Utrecht leverde de positieve teamspirit een mooie overwinning. Naast Demi v. Dam en Claudia wist nu ook Cathy een ippon te scoren. Heel knap want ook zij heeft geen wedstrijdervaring. Met de score van Cathy was de overwinning binnen, maar Demi v. Kooten pakte in de laatste partij ook nog een voordeelpunt met mooi sterk judo, wat de stand zelfs op 4-1
bracht.
In de 4e ronde kwamen we uit tegen sportschool Cees Rebel uit Huizen. Ook zij hadden nog maar 1 partij op hun naam gezet en dus ontstond er een spannende strijd om de derde plaats. Na een goede inzet van Anouschka werd onze achterstand door Demi v. Dam met een prachtige ippon-overwinning weer gelijk getrokken. Vervolgens zorgde Cathy voor de voorsprong, waarna Claudia tegen een groene bander (Claudia heeft geel) de winst voor het team definitief naar binnen trok. Een hele mooie en verdiende 3e plaats na een sportieve strijd voor het meisjesteam van Judo Ryu Rijkse!
[nggallery id=35]
Welpenteam:
-21kg Arthur Schoenmakers
-24kg Damian Baljet
-27kg Milan Spallink
-30kg Hidde Tuinman en Rowen Soetiwidjojo
-34kg Max v. Burgel
-38kg Josefien Poos
-42kg Chanique Stellaard
Ook dit team had alleen ervaren judoka’s in de 3 middenklassen. Verder waren Arthur, Milan, Josefien en Chanique ook nog vrij licht voor hun gewichtsklasse. Maar ook dit team ging met een goede instelling hard aan het werk.
In de eerste ronde werd met een 6-1 stand gewonnen van Tomoda uit Nijmegen. Tegen Duurstede was het een nipt verlies met 3-4, maar de partij tegen het combiteam van Verlaan en Mackaay was te sterk en werd met 6-1 verloren. De nog maar 6-jarige Arthur verraste met sterke aanvallen en leuk judo en won zelfs een partij met ippon. Ook Damian pakte 1 keer de winst en was verder gedreven aan het werk. Milan was vanwege een blessure van Abigail Moya Donkers (die de wedstrijden vanaf de tribune volgde), doorgeschoven naar een hogere klasse en kon hier ondanks goede pogingen niet tot scoren komen. Hidde en Rowen namen de klasse tot 30kg voor hun rekening en waren beide erg sterk van de partij. Met een gezonde portie zelfvertrouwen werden in deze klasse alle partijen overtuigend gewonnen. Max heeft ook al wat meer wedstrijdervaring en liet dit zien met solide judo; ook een jongen waar je al op kunt bouwen. Josefien is nog maar kort op judo maar toonde zich een waar strijder. Een kwestie van ervaring voor Josefien om nog meer tot scoren te komen. Chanique pakte twee keer de winst voor ons team omdat er geen tegenstander was (of niet durfde). In haar laatste partij vocht ze er goed voor maar was het ervarings- en gewichtsverschil onoverbrugbaar.
Helaas strandde het welpenteam met deze uitslagen in de poule, maar dit gezellige en enthousiaste groepje kinderen kon met een nieuwe ervaring zeer tevreden huiswaarts keren.
Jongensteam tot 12 jaar:
-27kg Tieme Hieminga
-30kg Jaimy Stevens
-34kg Misha Ruijgrok
-38kg Joep v. Kalveren
-42kg Matthijs v.d. Poel en Julian Scheper
Ook het jongensteam was op papier wat zwakker door het ontbreken van een paar ervaren wedstrijdjudoka’s. In de praktijk bleken de vervangers Jaimy en Misha het echter uitstekend te doen waardoor de totaalprestatie zelfs erg goed was te noemen. De 1e partij tegen Tomoda uit Nijmegen werd met 4-1 gewonnen na hele mooie partijen van Tieme, Misha en Joep. Ook tegen Houten werd met 3-2 gewonnen. Opnieuw scoorde Tieme een mooie ippon, evenals Jaimy die een prachtige uchi-mata uitvoerde. Joep maakte het werk met gemak af. In
de kruisfinales kwamen we tegen Budo Sport Arnhem. Nadat we op 2-0 achterstand waren gekomen was het Misha die met een bijzonder goede inzet een winstpunt pakte. Joep maakte binnen enkele seconden een ippon waarna Matthijs de beslissende partij moest draaien. Op zijn gevoel wist hij met mooie voor-achter bewegingen het goede moment te pakken voor een prachtige worp. Met 3-2 op
zak naar de volgende ronde tegen Theo Meijer Sport uit Leusden. Hier was onze ploeg niet tegen opgewassen. Zelfs onze die-hard Joep verspeelde op het laatst zijn voorsprong en dus was deze partij verloren. Tot onze verassing kwamen we daarna opnieuw tegenover Budo Sport Arnhem te staan. Onze boys zaten er een beetje doorheen en nu moesten we verlies incasseren. Later bleek dit een
fout te zijn van de organisatie, want Arnhem had tussendoor geen partij meer gespeeld en had het wedstrijdtoneel eigenlijk al moeten verlaten. Hierdoor viel onze ploeg nu af en werd er net naast een 3e plaats gegrepen. Maar zeker een uitstekende prestatie waar al onze judoka’s trots op kunnen zijn.