Judo Ryu Rijkse

Mierlo 10 en 11 mei 2014

================================================================
Ter info,
Voor wat betreft wedstrijdverslagen worden in het vervolg geen updates meer per mail gezonden. Deze kunt u doorgaans binnen één week na het plaats vinden van de betreffende wedstrijd, terugvinden op de site onder de tab ‘wedstrijdverslagen’.
================================================================
Op zaterdag 10 mei 2014 deed Judo Ryu Rijkse mee met het internationale Houvasttoernooi in Mierlo. Helaas waren een aantal van onze wedstrijdjudoka’s op de wedstrijddag geveld door ziekte of ongemakken. Maar degenen die er wel waren hebben hard gewerkt op een zwaar toernooi met grote poules. Beide dagen liep het toernooi behoorlijk uit, maar het evenement was zeker de moeite waard.

Op zaterdag kwam Gido Steemers als eerste op de mat. In de klasse tot 34kg waren er maar liefst 27 deelnemers, met ook flink wat ervaring. In de eerste ronde wist Gido met hard werken de score niet verder dan waza-ari op te laten lopen, maar in de verliezersronde rolde hij vrij snel in een houdgreep.
Diemas van der Horst (via Top Judo Utrecht) kende een uitstekend toernooi. Hij was ingedeeld in een sterk bezette poule -42 kg van 24 deelnemers. Zijn eerste wedstrijd ging nog verloren, maar in de verliezersronde wist hij knap op zijn ouderwetse manier 3 partijen op ippon te winnen. Helaas verloor hij zijn laatste wedstrijd tegen een sterke tegenstander van Topjudo Amsterdam, anders had hij zich kunnen mengen in de strijd om de derde plaats.
Max van Burgel was ingedeeld in poule A de klasse -46 kg met 21 deelnemers. Hoewel hij goed het pakkingsgevecht aanging liep hij tot twee keer toe aan tegen een seoi-otoshi tot zijn grote irritatie. Met wat meer ervaring gaat Max zeker zijn kansen pakken in de toekomst.
Matthijs van der Poel (via TJU) was in de andere grote poule B -46 kg ingedeeld met 22 deelnemers. Hoewel deze poule om 11.00 uur gepland stond, moest Matthijs om 13.00 uur zijn eerste wedstrijd nog doen. Niet het lange wachten, maar sterke tegenstanders zorgden ervoor dat dit niet helemaal zijn toernooi werd. Twee keer nipt verlies op yuko resulteerde in een wat ongebruikelijk voortijdig einde.
Jaimy Stevens (via TJU) was in dezelfde poule B ingedeeld als Matthijs. Hoewel deze gewichtsklasse nieuw is voor hem wist hij knap maar liefst 3 winstpartijen uit het vuur te slepen en zelfs in zijn laatste wedstrijd had hij kansen. Hij mocht dik tevreden zijn met het getoonde judo.
Rowen Soetowidjojo kwam uit in de klasse voor jongens onder de 12 jaar in de -38 met maar liefst 28 deelnemers. Hij moest ook enorm lang wachten voor zijn eerste wedstrijd. Maar dat was niet te merken aan zijn concentratie. Binnen no time had hij zijn eerste wedstrijd  op ippon beslist, En in zijn tweede partij tegen een Engelse tegenstander ging het niet veel anders. Uiteindelijk won hij drie partijen in dit sterke veld waarna hij uitgeschakeld werd door een bekende judoka van TJU.
Op zondag waren uiteindelijk alleen Tessa en Arne Steemers van de partij.
Tessa kwam in de ochtend aan de beurt in een poule met 17 deelnemers in de klasse tot 40kg. Een rommelige start leidde binnen enkele seconden tot verlies, maar bleek niet geldig door een verkeerde tegenstander. Met een hernieuwde start was het Tessa die een mooie heupworp (ippon) maakte. In de volgende ronde toch de eerste Belgische tegenstander, die ook nu te sterk bleek. In de herkansing een goed doorgezette beenworp en weer ippon. Een ronde verder komt Tessa op voorsprong met een offerworp. Een tegenscore met houdgreep snijdt haar echter de pas af om richting een derde plaats te komen. Maar met 3 prachtige worpen kan dat een andere keer heel anders uitpakken.
Arne Steemers (via TJU) komt in de eerste ronde van de klasse tot 55kg op voorsprong met een wat bijzondere worp. Als hij deze even later nog een keer maakt, krijgt -tot ieders verbazing- de tegenstander de score. Dus verder in de verliezersronde waar Arne 3 keer op rij zijn tegenstander laat aftikken met een ijzersterke sankaku techniek. Daarna volgt een sterke Belgisch judoka die door een ronde eerder onfortuinlijk verliest, maar eigenlijk de sterkste is van deze klasse. Arne vecht goed, komt nog uit een houdgreep, maar strandt hier in het veld van 29 deelnemers.
Er is de mogelijkheid voor Arne om nog twee extra partijen te maken voor dangraad punten. Deze zijn tegen de no.5 en no.7 van zijn klasse en lijken lastig te worden. Hij weet echter met een paar mooie worpen en ….…. een sankaku beide met ippon te winnen.
Harvey en Irma