Judo Ryu Rijkse

OBJ Wouw 21 februari 2016

Open Brabantse judokampioenschappen Wouw – zondag 21 februari 2016
Een lange dag in Wouw met vijf deelnemers van Judo Ryu Rijkse, waarvan 3 via Top Judo Utrecht leverde een 3e plaats op voor Esmé Scherrenberg.
Esmé begon in de groep van 10.00uur, samen met Josfien Poos en Femke Hooijsma. Na een teleurstellende eerste partij, waar Esmé hansoku-make (diskwalificatie) kreeg voor vastpakken van de broek, moest ze verder in de verliezersronde. Hier maakt ze een mooie beentechniek en rond de partij af met een houdgreep. Om brons is er geen twijfel met een mooie heupworp en scoort Esmé weer ippon. Tevreden gaat ze naar huis met een originele prijs voor haar inmiddels goed gevulde prijzenkast.
De 11-jarige Femke Hooijsma is eerstejaars -15jaar en had het zwaar in haar klasse tegen oudere judoka’s. Toch geen tegenpunten in de eerste ronde en zelfs een mooie aanval met een korte houdgreep, maar net niet lang genoeg om punten mee te scoren. In de tweede ronde ging Femke in een heupworp, belandde in een houdgreep en daarmee was het toernooi voor haar voorbij.
Joesfien Poos kwam in haar eerste partij op achterstand maar wist knap te scoren met een ijzersterke sankaku. In de volgende 2 ronden toonde Josfien een goede inzet, maar waren de aanvallen te sterk. Josefien verliest en is klaar met haar toernooi.
In de middag komt Diemas van der Horst helaas tot twee keer toe tegenover een judomaatje uit Utrecht te staan. Beide keren moet Diemas het onderspit delven en daarmee was ook zijn toernooi ten einde.
Later in de middag mag Rowen Soetowidjojo van start. Hij start met een mooie heupworp en rond zijn partij af met een goede houdgreep. In de volgende ronde is het een offerworp waar hij mee scoort en komt de ippon met een sterke verwurging. In de halve finale scoort zijn tegenstandere een aantal keer met een halve heupworp en belandt Rowen in een sankaku. Ook de strijd om brons gaat helaas verloren, maar een 5e plaats in een sterk veld van 16 deelnemers is een mooi resultaat van Rowen. Esme met 3e prijsEsme Scherrenberg 3e (1)Rowen (3) Rowen (2) Rowen Soetowidjojo (1)