Judo Ryu Rijkse

Open Drentse Judo Kampioenschappen in Emmen

Afgelopen zaterdag 10 oktober organiseerde judo vereniging Vos in Emmen voor de 9de maal het ODJK, Open Drentse Judo Kampioenschappen. Een bijzonder sterk bezet toernooi, met judoka’s uit heel Nederland en ook uit het buitenland. Via Top Judo Utrecht namen een aantal Judoka’s van Judo Ryu Rijkse deel aan dit toernooi.
In de eerste groep kwam Yentel Rison uit. Na een verliespartij tegen een ervaren judoka, was het Yentel die de scores maakte. Met twee goed partijen en winst bereikte ze een mooie derde plaats.
Claudia van de Berg en Diemas van der Horst konden niet door de eerste ronden heen komen. Claudia werkte hard, maar kwam nog ervaring te kort. Diemas was in zijn tweede partij de betere judoka, maar verloor deze evenals de eerste in het grondgevecht.
Matthijs van der Poel maakte in de zware bezetting van deze dag een sterke indruk. Terwijl hij juist in een hogere gewichtsklasse (-55kg) uitkwam. Hij won drie partijen en kwam zo een aardig eind in zijn poule. Nog gen podiumplaats, maar wel een goed optreden.
Ook Adyen de Souza was goed aan het werk. Nog maar net terug van een teenblessure toonde hij een prima inzet. Echt ver doordringen in zijn klasse lukte niet, maar wel weer terug op het wedstrijdpodium om zijn ervaring uit te breiden.
Arne Steemers kwam voor het eerst uit in de klasse tot 66kg. Na een prima partij tegen een lid van het Noorse nationale team, was Arne in de verliezersronde goed aan het werk. Twee mooie yugho’s werden helaas overruled door 1 waza-ari.
In de laatste groep kwam Jaimy Stevens met nog 3 andere TJU judoka’s uit in een poule van maar liefst 34 sterke deelnemers in de klasse tot 50 kg. Deze poule was zo groot dat de deelnemers nog bezig waren terwijl de matten al werden opgeruimd. Helaas troffen de vier TJU judoka’s elkaar allemaal in een onderling duel. In de eerste ronde een gelijk opgaande strijd met shido tegen voor Jaimy. In de verliezersronde trof hij Menno Peijnenborg eveneens van TJU. Een week eerder in Made belemmerde Menno Jaimy de toegang tot de finale, maar nu trok Jaimy dankzij een ijzersterke conditie, de winst in de golden score naar zich toe. Na nog weer twee mooie winstpartijen moest Jaimy tegen de kampioen van Groningen. Jaimy verliest opnieuw met een shidostraf. Een wat onbevredigend voortijdig einde, anders had hij kunnen aantreden in een partij om de derde plek. Maar een zevende plaats in dit veld van 34 judoka’s is een prestatie om trots op te zijn. In geen van zijn wedstrijden kreeg hij een score tegen.