Judo Ryu Rijkse

Prijzen op het Districtskampioenschap tot 21 jaar

Zaterdag 25 januari werden in Ede de jaarlijkse kampioenschappen gehouden voor judoka’s tot 21 jaar voor het district Midden-Nederland. De eerste en tweede prijswinnaars op dit DK plaatsen zich voor het NK, die op 8 februari in Nijmegen wordt gehouden. Van onze club waren Thimon van Gestel, Arne Steemers en Yentel Rison present. Voor allen een belangrijke oefenmoment, want ze horen nog in de leeftijdscategorie tot 18 jaar.
De 15-jarigen Yentel Rison en Arne Steemers kwamen voor Top Judo Utrecht uit. Yentel wist in haar poule een prima resultaat neer te zetten met een derde plaats. Haar categorie tot 57kg wordt bevolkt door ervaren judoka’s zoals zij zelf ook is, dus was het lastig net een plaatsje hoger te pakken en zo een ticket voor het NK te bemachtigen. Arne bleek geen tegenstanders te hebben en plaatste zich direct voor het NK in de lichtste klasse (-55kg) van de -21 jaar leeftijdscategorie.
De 16-jarige Thimon won maar liefst 3 partijen. Een flitsende armklem en een paar mooie worpen brachten hem in een deelnemersveld van 8 judoka’s op een verdiende derde plaats. Net niet voldoende voor plaatsing op het NK, maar wel een mooi resultaat voor Thimon, die nog niet zo lang weer actief is op de wedstrijdmat.