Judo Ryu Rijkse

Prijzenfestijn judotoernooi Groot Houten

Afgelopen zondag hebben onze judoka’s vele prijzen in de wacht weten te slepen op het Groot-Houten toernooi. De wedstrijden waren verdeeld over drie verschillende groepen.
In de eerste groep waren er eerste plaatsen voor Jayden de Bruyn en Rowen Soetowidjojo. Rowen was oppermachtig en won al zijn partijen met ippon. Jayden had wel een partij verloren maar toch de meeste punten binnen gehaald. Damian Baljet was goed van de partij. Met een enthousiaste instelling wist hij een derde plaats te bereiken. Melanie van Hattem had niet haar dag maar won toch nog knap twee partijen. Robbe Stout mocht vijf partijen maken maar stond te ver voorover gebukt en kon niet tot scoren komen. Esmé Scherrenberg wist drie ippons te scoren en verloor de verliespartijen met minimale punten. Het leverde haar een mooie derde plaats op in een veld van zes deelnemers. Gido Steemers was na een eerste snel verlies goed aan het werk en pakte een tweede prijs.
In de tweede groep deed Jamie Hoogeveen goed zijn best maar was nog niet fel genoeg om zijn wedstrijden te winnen. Ivo Klazema en Femke Hooisma zaten bij elkaar in de poule. Ivo liet zeer goed judo zien en wist daardoor al zijn partijen met ippon te winnen en werd daardoor derde. Tegen Femke wist hij met een mooie heupworp te scoren. Ook Femke wist (behalve tegen Ivo) al haar partijen op winst te eindigen. Haar laatste tegenstander wist ze nadat hij uit haar eerste houdgreep was ontsnapt toch met een tweede houdgreep te winnen. Ze eindigde als tweede. Arthur Schoenmaker was fanatiek aan het judoen en wist mede door zijn inzet drie van de vier partijen te winnen waardoor hij een tweede plaats behaalde. Ook Roald Schepers was in zijn poule oppermachtig en versloeg bijna al zijn tegenstanders met ippon. Bij slechts één wedstrijd moest de scheidsrechter beslissen waarbij de beslissing in het voordeel van Roald viel. Ook Roald stond daarna met vier gewonnen wedstrijden bovenaan. Nine Klazema wist twee tegenstanders snel met een heupworp naar de grond te krijgen en hiermee een ippon te scoren. Haar derde tegenstander koste haar meer moeite maar ook die partij wist ze met een yuko te winnen. Met alle drie haar partijen gewonnen mocht ze de gouden plak in ontvangst nemen. Een zeer goed resultaat voor deze groep.
In de derde groep zaten Michelle Pfeijffer, Demi van Dam en Tessa Steemers bij elkaar in de poule. Demi was duidelijk de beste en werd met allemaal ippons eerste. Tessa deed het ook erg goed en moest alleen Demi voor laten gaan. Een tweede plaats dus voor Tessa. Michelle deed het goed tegen de vierde deelnemer in hun poule, maar liet een houdgreep te vroeg los mede door een vergissing van de scheidsrechter. Hierdoor bleef Michelle net buiten de prijzen. Claudia van den Berg werkte heel hard maar was in een zeer sterk deelnemersveld beland. Geen prijs maar wel een goed toernooi voor haar. Diemas van der Horst begon erg sterk met drie ippon overwinningen. Alleen de laatste tegenstander was te sterk. Een tweede plaats voor Diemas was een mooi resultaat. Ronin Prinssen was ingedeeld met nog twee deelnemers en mochten twee keer tegen elkaar strijden. Het leverde hem een verdiende tweede plaats. Adyen de Souza startte met een klein verlies maar herstelde goed met twee mooie ippon overwinningen. Een goede derde plaats voor Adyen.
De coaches; Ruud Bakker, Brian Klazema, Frank Steemers en Jeremy van Hattem
[nggallery id=73]