Judo Ryu Rijkse

Resultaten in Beuningen

Voor de meisjes en ouders was het zondag 17 maart vroeg op met een weging tussen 8 en half 9 in Beuningen. In de eerste groep was het voor Josefien Poos, Esme Scherrenberg en Femke Hooijsma een stap omhoog in wedstrijdniveau. Het waren dan ook pittige partijen voor hen, waar nog wel wat gescoord werd maar onvoldoende voor een podiumplaats. Echter weer een mooie ervaring om hogerop te komen.
Demi van Dam had het erg zwaar in haar nieuwe klasse tot 36kg, maar vond na haar eerste partij wel haar vechtlust terug. Claudia van den Berg was flink aan het werk. Haar uitstekende inzet werd beloond met een hele mooie tweede plaats in een sterk veld. Voor Tessa Steemers was er met twee winstpartijen een prima derde plek. Ze nam revanche op een tegenstander van het DK door in de golden score tijd een yugho te scoren.
Yentel Rison deed mee onder de vlag van TJU en was na de teleurstelling van het DK een dag eerder gewoon weer flink aan het werk.  De eerste drie partijen verliepen probleemloos. Yentel had de leiding en bewoog haar tegenstanders goed over de mat. Alle drie sloot zij af met een ippon. De vierde partij was tegen een zwarte bander uit de -21 klasse. Zij waren aan elkaar gewaagd, maar helaas kreeg Yentel 2x een shido. De laatste partij was weer bingo met een ippon. Met een tweede plaats kon Yentel  tevreden naar huis.
In de ploeg daarna kwamen de jongens. Max van Burgel bleek bij weging iets te zwaar en kwam daarom in een hogere klasse terecht: -42kg. Het was letterlijk en figuurlijk een zware poule. Met veilig en degelijk judo wist Max uiteindelijk één wedstrijd naar zich toe te trekken met ippon. Twee andere tegenstanders bleken echter te sterk, en hielden Max buiten de prijzen. Goed gedaan!
Rowen Soetowidjojo ging sterk van start en opende het toernooi met een mooi ippon-score via twee wazari’s. Daarna werd het steeds zwaarder voor hem: in de volgende ronde won hij op beslissing, maar verloor daarna van Hidde met een yuko. In de strijd om de derde plek belandde Rowen wat ongelukkig als eerste op de mat toe hij een overname niet helemaal goed timede. Hij bleef net buiten de prijzen.
Jayden de Bruyn gaat steeds beter draaien: hij won zijn eerste partijen met gecontroleerd judo op ippon en yuko. In zijn derde pot kon hij de yugo achterstand helaas niet meer inhalen en belandde zo in de verliezerspoule, om vervolgens direct met ippon te winnen met een houdgreep. In de strijd om de derde plek vond de arbiter zijn tegenstander net iets actiever, en besliste de gelijke stand in het nadeel van Jayden. Na vijf partijen een goed resultaat.
Hidde Tuinman begon het toernooi met een mooie overname die beloond werd met ippon. Zijn tweede partij tegen Rowen ging zwaarder – de twee kennen elkaar goed – maar Hidde wist deze met een yuko te winnen. In de finale trof hij een grote groene-bander van Bushi die de wedstrijd op voorhand al gewonnen dacht te hebben tegen de kleinere Hidde. Helaas voor hem landde hij al na 7 seconden kansloos op de mat via een snelle O-Goshi. Hidde eerste plaats.
Damian Baljet had een meevallertje in de eerste ronde, hij won zijn eerste partij wegens gebrek aan tegenstander. Daarna werd het beduidend zwaarder voor hem. Met veel enthousiasme ging hij zijn tegenstanders te lijf en wist uiteindelijk één partij echt op ippon te winnen. De andere tegenstanders bleken echter te sterk en hielden Damian buiten de prijzen.
Roald Scheper had een sterke poule met een afval systeem. Zijn eerste partij beslechtte hij keurig met een wazari. En hoewel Roald een paar mooie kansen creëerde, lukte het hem niet om de wedstrijden daarna naar zich toe te trekken. Een mooie ervaring rijker, en een oorkonde, maar geen prijs.
In de volgende groep was Diemas van der Horst bij sterke judoka’s  ingedeeld. In zijn  eerste wedstrijd kreeg hij bijna gelijk een ippon tegen. De tweede wedstrijd was hij staande goed bezig kwam op de grond helaas terecht in een verwurging.
Matthijs van der Poel heeft zich erg goed staande gehouden. Won voornamelijk de wedstrijden op de grond door de tegenstander sterk in een houdgreep  te houden. Was goed staande de tegenstander aan het sturen. Helaas de finale verloren, maar daar scoorde Matthijs eigenlijk door middel van een overname. Hier kreeg hij echter geen enkele punt voor. anders zou hij de wedstrijd niet hebben verloren. Desalniettemin erg goed gedaan.
Misha Ruijgrok had zware partijen en vergat aanvankelijk zijn tegenstander goed te sturen. Maar toen hij de aanwijzingen van de kant opvolgde heeft hij erg goed gejudood.  Probeerde  telkens een sankaku in te zetten, maar lukte helaas niet. Uiteindelijk scoorde Misha nog met 2 mooie wazari’s door over te nemen. Goede en stevige gevechten, maar geen prijs.
Adyen de Souza begon sterk en won met een welverdiende wazari d.m.v. zijn befaamde  tomoe-nage. De tweede wedstrijd won hij na en pittige strijd door een shido voor de tegenstander.  Zijn derde partij ging erg snel. Adyen dacht gelijk de wedstrijd te openen met een worp, maar werd overgenomen door middel van een barai. Verloor met een ippon de finale en dus een goede tweede plaats.
Charles  Verheyen zat in een poule met z’n tweeën. De tegenstander was zeer ervaren en hij wist  tegen Charles dan ook 3x binnen de eerste minuut de wedstrijd te beëindigen met een ippon. Charles probeerde wel heel goed en geconcentreerd zijn kansen te benutten, maar helaas tevergeefs.
Uitslagen:
1e plaats: Hidde Tuinman
2e plaats: Claudia van de Berg, Yentel Rison, Adyen de Souza, matthijs van der Poel, Charles Verheyen
3e plaats: Tessa Steemers
Met dank aan de coaches Frank Kruit, Remco Tuinman, Frank Steemers. Tevens aan Fred Sijnhorst en Marcel Houtzager van TJU.