Judo Ryu Rijkse

Resultaten in Hoofddorp – Haarlemmermeertoernooi – 16/17 december 2017

   3e plaats Yentel Rison

Op het Haarlemmermeer toernooi in Hoofddorp zijn op zaterdag 16 december Femke Hooijsma en Yentel Rison actief. Met een goede inzet lukt het Femke niet om de winst naar zich toe te trekken. Een overname wordt net niet in haar voordeel beslist, maar toont haar potentie tot scoren; Blijven werken dus. Voor Yentel was het 7 maanden geleden dat ze de wedstrijdmat betrad. Met wat meer zenuwen dan gebruikelijk weet ze echter te scoren met een schouderworp en een prachtige beenveeg waardoor ze de 3e plaats pakt in de leeftijdsklasse onder 21 jaar.

 

Op zondag waren Justin van Veen, Rowen Soetowidjojo, Josefien poos en Esmé Scherrenberg van de partij. Justin begon goed met bijna een verwurging en het pareren van een armklem in de eerste partij. Helaas toch geen winst en ook de tweede tegenstander was net iets te pittig, waardoor Justin af moest tikken voor een armklem. Rowen staat prima te werken en weet ook twee partijen de volle tijd op de mat te blijven, maar kan nog niet scoren op dit zware toernooi in zijn nieuwe leeftijdsklasse (tot 18 jaar).

 

Esmé zat samen met Josefien in een poule met 16 judoka’s. Na twee mooie winstpartijen met o-uchi-gari (binnenwaartse haak) en heupworp wordt ze gestuit in de halve finale. In de strijd om brons komt Esmé ook nog net tekort, maar mooie prestatie in haar nieuwe gewichts- en leeftijdsklasse (tot 18 jaar en tot 70kg). Ook Josefien is lekker aan het werk in deze klasse. Na een eerste verlies maakt Josefien haar befaamde sankaku-techniek en dwingt haar tegenstandster tot opgave. In de 3e ronde rolt ze helaas in een houdgreep waarna haar toernooi voorbij is.