Judo Ryu Rijkse

Teams Judo Ryu Rijkse pakken brons in Utrecht

Op het eerste teamtoernooi georganiseerd door de Erik Verlaan Sport, weten zowel het team tot 10 jaar als die tot 12 jaar een mooie 3e plaats te veroveren.

team -10 jaar 3e prijs: Christoff Brouwers (-24kg), Jens van Batenburg en Rick Moeljordirjo (-27kg), Salomon Brouwers (-30kg), Benjamin Hennevelt (-34kg), Isabella Rietveld en Layla van Doorn (-40kg)

team -12 jaar 3e prijs: Jayden Hoogeveen (-30kg), Esra de Boer (-34kg), Timo Swart en Max Boskeljon (-38kg), Daan Gerritse (-42kg), Karsten Klaverstijn (-50kg)

De jongsten mogen starten op de vroege zondagochtend en beginnen met een verliespartij tegen het team van Sportcentrum Life (1-4). Alleen Salomon pakt hier in de eerste seconden van de partij winst met prachtige heupworp. In de volgende ronde tegen Sport & Bewegen uit Vianen loopt het een stuk soepeler. Deze wordt met 5 tegen 0 gewonnen met partijen van Christoff, Rick, Salomon, Benjamin en Layla. Na een mooie overwinning (3-2) op Erik Verlaan Sport (EVS) team 2 met overwinningen voor Christoff, Rick en Isabella volgt een laatste partij tegen EVS team 1, waar alleen Christoff een zwaar bevochten winst boekt. Alle judoka’s hebben moedig gestreden met sterke beenworpen van de 6-jarige Christoff, een goede inzet van Jens, solide judo van Rick, snelle ippons van Salomon, een knappe prestatie van Benjamin (die nog geen half jaar op judo zit, uit een houdgreep komt en vervolgens wint met een houdgreep), een waza-ari van Isabella op het juiste moment en verassend sterk armenwerk van Layla. De einduitslag was nog spannend omdat 3 teams twee partijen hadden gewonnen. Op puntenaantal was er echter verdiend brons voor het jonge, enthousiaste team. Wat een goede spirit!

Ons team tot 12 jaar begint met een spannende strijd tegen EVS team 1, die met overwinningen van Jayden en Timo op een 2-3 stand eindigt. In de ronde tegen Sport & Bewegen halen Jayden, Esra, Max en Daan de punten binnen voor de overwinning. Dan volgt de partij tegen Groot Houten, waar alleen Jayden een ippon-winst maakt. Karsten heeft inmiddels wat last van zijn knie en dus wordt tactisch gekozen om hem te sparen voor de laatste ronde tegen EVS team 2. Hier begint Jayden weer met een solide winst, maar worden Esra en Max verrast, waardoor we achter staan. Daan laat echter zien hard te kunnen werken voor de punten en sluit af met twee waza-ari scores. Nu staat het gelijk en ligt de druk bij Karsten om de overwinning binnen te slepen. Karsten blijft sterk staan en weet al snel met een mooie stuurbeweging zijn tegenstander in een ippon te werpen. Hiermee is de stand 3-2 en wordt met deze knappe teamprestatie een 3e plaats bereikt. Een sportieve en moedige strijd van onze judoka’s waarbij Jayden al zijn partijen overtuigend met ippon wint, Esra zich als -10 judoka knap staande blijft, Timo prachtig aan het judoën was, Max zijn potentie als wedstrijdjudoka toont, Daan zich uit de naad werkte in een hogere gewichtsklasse en Karsten zijn hoofd koel hield om op het cruciale moment te scoren. Wat een gezellige dag met judoka’s die als team samen werkten om de beste prestatie neer te zetten.