Judo Ryu Rijkse

Teamwedstrijden tot 12 jaar bij Erik Verlaan Sport in Utrecht

Voor een leuk teamtoernooi in Utrecht wist Judo Ryu Rijkse maar liefst 2 teams op de been te krijgen. Met wel veel relatief onervaren wedstrijdjudoka’s was dit een flinke uitdaging, maar de judoka’s deden het allemaal prima en het was een mooie kans om dit te leren.

Helaas weten onze IJsselsteiners in zijn geheel net geen winstpartij binnen te slepen, maar er werd goed gestreden en individueel af en toe een mooi punt gescoord.

  

Team 2 bestond uit Gijs Knopperts (-27 kg), Ivo de Vos en Jens van Batenburg (-30 kg), Naieck van Duijn (-34 kg), Esra de Boer (-38 kg) en Roan Klazema (met 36 kg uitkomend in de klasse tot 45 kg). Gijs weet knap te scoren met een worp en houdgreep in de partij tegen groot Houten. Ivo en Jens waren fanatiek bezig waarmee Jens nog een mooi punt pakt. Naieck bleef positief en vrolijk ook al waren de tegenstanders een maatje te groot. Esra knalde iedere partij er goed in en dat resulteerde in mooie partijen en een ippon tegen EVS1. Roan Klazema kwam een gewichtsklasse hoger uit en streed goed, maar kon niet tot scoren komen.

 

In team 1 was Rick Moeljordirjo oppermachtig in zijn klasse tot 27 kg. Hij sloot al zijn partijen met een variatie aan technieken en ippon-winst af. Voor Ties van Zantwijk (-30 kg) was het een zware strijd tegen veelal veel hogere banders. Hij maakte een mooi leerproces door, omdat ook verlies incasseren erbij hoort.  In de klasse tot 34 kg kon Benjamin Hennevelt ondanks zijn beperkte wedstrijdervaring de strijd goed aan. Na een snelle achterstand tegen een groene bander, weet hij zelfs met een ippon te winnen.

 

Isabella stond sterk te judoën met een nipt verlies en een mooie winstpartij. Layla van Doorn is soms nog zoekende op de wedstrijdmat, maar als ze haar wilskracht in de strijd gooit komen er mooie kansen.

 

Een lekker vlot verlopend toernooi met een mooie medaille voor alle deelnemers.