Judo Ryu Rijkse

Teamwestrijden Culemborg

Na wat rust in de herfstvakantie konden we zaterdag aan de slag bij judovereniging Anton Geesink in Culemborg. En wel te verstaan met een welpen- en pupilleteam.Bij de welpen werd Judo Ryu Rijkse vertegenwoordigd door Gido Steemers (-21 kg), Jaimy Stevens en Melanie v. Hattem (-24 kg), Diemas v.d. Horst (-27 kg), Asim Muhammad (-30 kg), Joep v. Klaveren (-34 kg), Bjorn Petersen (-38 kg) en Jorim Sluiter (-42 kg).

 
Met 8 welpenteams present werd gedraaid in 2 poules van 4 clubs, waarna kruisfinales plaatsvonden. In de 1e ronde tegen sportschool Mulder uit Zoetermeer werden we verrast door een sterk team. Gido hield lange tijd nog een gelijkstand, maar verloor uiteindelijk op yugo. Jaimy werd al binnen enkele seconden vol op zijn rug geworpen met een ippon. Ook Diemas, Asim en Bjorn konden het tij niet keren en verlieten het strijdtoneel met verlies. Alleen Joep wist na een prima strijd 7 punten binnen te halen. Voor Jorim was er geen tegenstander en dus pakten we ook hier nog 10 punten. Uiteindelijk het team uit Zoetermeer de sterkste van allemaal; Zij gingen naar huis met de 1e prijs.
 

In de 2e ronde herstelde het team goed. Tegen Tora wist Gido een overduidelijk voordeel (1 punt) te pakken. Reservespeler Melanie maakte een mooie ippon met een beenworp. Ook Diemas, Asim en Joep deden het uitstekend en sloten de partij winnend af met de hoogste score. Dus een 5-2 overwinning voor Rijkse.
De 3e ronde was beslissend om al dan niet in de kruisfinale te komen. Na een voorsprong door winst van Jaimy en afwezigheid van een tegenstander voor Gido leken we goede kansen te hebben. Voor de ervaren judoka’s Diemas, Asim en Bjorn was de strijd echter te pittig en pakte tegenstander Duurstede de punten. De altijd hard werkende Joep wist de stand nog weer gelijk te trekken. De eindbeslissing lag dus in handen van Jorim, die nog vrijwel geen wedstrijden heeft gedraaid. Met een uitstekende instelling ging Jorim de strijd echter prima aan. Lange tijd hield hij stand en kwam zelfs uit een houdgreep. Met slechts een yugo voor de tegenstander werd deze partij afgesloten. Helaas was daarmee het toernooi voor dit team ten einde.
Bij de pupillen kon onze club slechts in de eerste vier gewichten ervaren wedstrijdjudoka’s inzetten. In IJsselstein zijn ‘zwaargewichten’ blijkbaar dun bezaaid, want dit probleem hebben we vrijwel altijd met teams. Maar gelukkig wilden Marijn en Robur Koppe (-46 kg) en Cynthia de Keijzer (-50 kg) het team ondersteunen. Alleen voor het zwaarste gewicht hadden we echt niemand.
Er waren 7 pupillenteams en die mochten allemaal tegen elkaar uitkomen. Maar liefst 6 wedstrijden dus en dat is leuk voor zo’n evenement die overigens soepel verliep. In de eerste rond verraste ons team judovereniging Hoogland met een klinkende overwinning. Hoogland heeft altijd sterke teams en heeft vermoedelijk de 1e plaats behaald (De einduitslag hebben we niet meer helemaal afgewacht).
Dit lukte met punten van Arne -34 kg (yugo), een mooie beenworp van Rutger -38 kg (ippon) en prima strijd door Patrick -42 kg (ippon). Marijn wierp zich ook prima in de strijd. Doordat ook Hoogland een deelnemer miste in de 2 laatste gewichtsklassen, pakte Cynthia voor ons het beslissende punt.
Duurstede was daarna echter te sterk; dit werd een 1-6 verlies. Tegen Groot Houten werd weer winst geboekt met 4-3. Van Sport & Bewegen uit Vianen en Anton Geesink Culemborg verloren we maar net met 4-3. In de laatste ronde tegen Tora trokken onze judoka’s de strijd weerd naar zich toe met een 4-3 overwinning. Bonno maakte in een snelle actie hier zo’n spetterende worp, dat hij zelf verbaasd was dat de partij al was afgelopen. Arne scoorde met een bijzonder goed getimede o-soto-gari een vol punt (ippon). Patrick had een sterke dag en scoorde probleemloos ippon. Robur stond erg goed te judoën en wist een paar keer gevaarlijk uit de hoek te komen. Cynthia deed het ook goed; Ze had een lichte blessure opgelopen aan haar arm, maar bleef strijden. Gelukkig hoefde ze haar laatste partij niet in actie te komen door gebrek aan een tegenstander.
Drie winstpartijen was voor dit team een uitstekend resultaat, maar niet genoeg voor een plek op het erepodium