Judo Ryu Rijkse

Tessa Steemers plaatst zich voor NK judo tot 15 jaar

Afgelopen zaterdag heeft de 13-jarige Tessa Steemers meegedaan aan het districtskampioenschap voor judoka’s tot 15 jaar. Na een mooie opening met een score en houdgreep moest Tessa haar forse voorsprong in de loop van de partij helaas uit handen geven. Ook de latere kampioen was na een spannende strijd net een maatje te groot. Maar tegen een judoka uit Leusden  scoorde Tessa binnen enkele seconden een ippon.  Uiteindelijk kwam Tessa in de gewichtsklasse tot 32kg op een derde plaats. Met dit resultaat heeft ze een ticket bemachtigd voor het Nederlandse Kampioenschap dat op 9 maart in Eindhoven zal plaatsvinden.
Eveneens in de ochtendgroep streden Demi van Dam, Diemas van der Horst en Claudia van den Berg. Demi van Dam was net te zwaar voor de klasse tot 32kg, maar hierdoor wel weer heel licht voor die van 36kg. Toch vocht ze prima en wist nog een keer te scoren. Maar vooral met het grondwerk kwam Demi er niet doorheen. Diemas van der Horst was in de klasse tot 36kg technisch goed bezig. Na een verliespartij kwam Diemas in zijn tweede partij met hele mooie aanvallen. Helaas belandde hij plotseling in een verwurging waardoor zijn toernooi ten einde was. Claudia van den Berg werkte heel goed bij de meisjes tot 44kg. Na een pittige openingspartij die Claudia goed deed, was de strijd in de tweede partij lange tijd zonder score. De scheidsrechter gaf een straf aan beide judoka’s voor passiviteit, welke volledig onterecht was voor Claudia. Hierdoor viel Claudia met iets te weinig controle snel aan en werd afgestraft met een houdgreep. Ook haar toernooi was ten einde, maar is een prima opstap voor verder ontwikkeling.
In de middaggroep maakte de 12-jarige Adyen de Souza een vliegende start. Met een snelle schouderworp in de eerste seconde kwam Adyen direct op voorsprong. Deze wist hij verder uit te bouwen en dus ging hij als winnaar van de mat. In de volgende ronde had Adyen duidelijk de overhand en scoorde uiteindelijk ippon met een prachtige tomoe-nage.  In de kwartfinale trof Adyen de latere nummer twee en moest verlies incasseren. Adyen belandde in de verliezersronde waar hij het op moest nemen tegen een medejudoka van Top Judo Utrecht. Een prima partij, maar de winst ging uiteindelijk terecht naar zijn tegenstander. Met 26 deelnemers toch een mooie resultaat voor Adyen.
Demi, Diemas, Claudia en Adyen kunnen volgende jaar nog een keer meedoen in deze leeftijdsklasse en hebben hiermee een mooie voorbereiding gehad.
[nggallery id=71]