Judo Ryu Rijkse

toernooi Bodegraven 16-1-2015

20160116_124907
 
Toernooi Bodegraven 16-1-2015
 
2e prijs: Justin van Veen, Josefien Poos, Max van Burgel, Vincent de Bruijn
3e prijs: Arthur Schoenmakers, Femke Hooijsma
 
Arthur met een 3e plaats heeft het onwijs goed gedaan vandaag. In de eerste ronde 2 mooie worpen wat resulteerde in 2x wazari -> ippon. Jammer genoeg in de 2e wedstrijd geblesseerd geraakt daardoor de wedstrijd moeten stoppen. In de 3e wedstrijd hard geknokt maar het hij werd in zijn nek gepakt en op zijn rug getrokken.
 
Justin heeft met 2 gewonnen wedstrijden een mooie 2e plaats bemachtigd. De eerste wedstrijd verraste hij zijn tegenstander door hem weg te haken. Helaas in de 2e wedstrijd was hij minder met zijn eigen spel bezig, na zijn eerdere wazari. Zijn tegenstander had hem laag beet en Justin werd meegenomen in een worp. Wat in een Ippon resulteerde. Zijn laatste wedstrijd nam hij paar keer zijn tegenstander mee. Eerdere pogingen tot verwurgingen lukte niet dus ging hij over naar een houdgreep. Wat hem naar een 2e plaats leiden in Bodegraven.
 
Femke is 3e na een dag hard knokken. Ze moest dubbel draaien in een poule van 3. In de 1e partij kwam het al tot een golden score die ze helaas verloor met een yuko. De 2e partij had ze er meer uit kunnen halen. Maar moest ze helaas afkloppen in een houdgreep na een verkeerde beweging door haar tegenstander. De 3e partij pakt ze nu wel tegen de zelfde tegenstander. Wat ze in de eerste wedstrijd niet deed, goed door duwen, ging dat in deze wedstrijd perfect. Daardoor wint ze met een houdgreep. Helaas verliest ze dan haar laatste wedstrijd opnieuw met dezelfde blessure aan haar rug. Maar ze heeft goed gestreden vandaag.
 
Josefien heeft met een 2e plaats goede wedstrijden gedraaid. In haar 1e partij heeft ze de volledige partij gedraaid maar helaas verloren met een wazari. Ze trapte steeds in hetzelfde trucje van haar tegenstander, waardoor ze verloor met een wazari. In haar 2e partij liep ze weer met haar tegenstander mee, waardoor ze over haar heen duikelde en verloor na een worp en houdgreep.
In haar 3e en 4e partij wist ze haar tegenstanders goed te blokkeren. Zo liep ze niet in dezelfde fouten. Op deze manier wist ze de 3e partij te pakken maar was haar laatste tegenstander net een maatje te groot.
 
Max begon sterk aan zijn dag. De eerste partij wist hij een wazari te maken en daarna via een sankaku-houdgreep de wedstrijd te winnen. In de 2e partij werd Max vastgezet in zijn pakking en was zijn tegenstander vooral aan het hengelen. Jammer genoeg werd hij geworpen met een wazari en een eerdere wazari tegen hem, waardoor hij de partij verloor. In de 3e wedstrijd moest hij opnieuw tegen zijn eerdere gewonnen tegenstander. Deze wederom te winnen met een sankaku-houdgreep. In zijn laatste partij wist Max zich goed te verdedigen door de pakking die zijn tegenstander graag wou, te blokkeren. Helaas lukte dit niet langer dan 1,5 minuut waarna Max opnieuw gehaakt werd en in een houdgreep viel. Max is 2e geworden waarvoor hij hard heeft geknokt.
 
Vincent begon wat minder aan de dag. Hij viel door een eigen fout vol op zijn rug. Wat resulteerde in een verliespartij. De 2e partij ging in het begin heel erg goed en maakte er zijn eigen partij van. Daarna begon zijn tegenstander te domineren met de pakking en viel hij in een goede gemaakte schouderworp in een Ippon. De 3e partij was tegen zijn 1e tegenstander. Wat hij in de 1e wedstrijd verkeerd deed maakte hij nu ruimschoots goed. Hij nam zijn tegenstander over en maakte het daarna af met een houdgreep. De 4e partij was helaas een slag te veel. Vincent moest tegen dezelfde tegenstander maar hij werd opnieuw geworpen met een worp op 2 knieën. Wat een Ippon voor zijn tegenstander was. Om te gaan voor de 2e plek moet Vincent opnieuw tegen zijn 1e tegenstander. Want ze hebben alle twee 2 gewonnen wedstrijden en 10 punten. Gelukkig weet hij de laatste partij te pakken. Met een mooie houdgreep, waar zijn tegenstander geen raad mee weet. Hij wordt 2e.
 
Quirijn