Judo Ryu Rijkse

Toernooi Groot Houten op 9 maart 2024

Het was weer even geleden dat judoka’s van Judo Ryu Rijkse konden deelnemen aan een toernooi, maar op zaterdag 9 maart gingen 9 judoka’s aan de slag in Houten.

Uitslagen:

1e Mark Kieft

2e Luuk van Dieteren

3e Boaz de Bruin, Fedde Ruigrok, Esra de Boer

Julian van der Linden beet het spits af met een bijzonder goede inzet. Slechts met scheidsrechterbeslissingen verloor hij zijn partijen, maar hij bleef vrolijk. Met meer aanvallen kan hij een volgende keer gaan scoren.

De 6-jarige Luuk van Dieteren was lekker fel in zijn partijen en wist daarmee een verdiende 2e prijs te veroveren. Mooi resultaat voor zijn eerste echte judotoernooi.

De ook nog jonge Marijn Schaap was begrijpelijk onder de indruk van het voor hem nieuwe fenomeen judotoernooi. Hij kwam echter steeds beter in de wedstrijden en heeft hier een mooie eerste ervaring mee opgedaan.

Ook voor Casper Blankespoor waren het lastige wedstrijden tegen meer ervaren judoka’s. Toch wist hij in 2 partijen bijna te scoren en bleef goed zijn best doen.

Boaz de Bruin (7 jaar) nam er twee partijen voor om wakker te worden, maar daarna kwam hij op gang met mooie heupworpen. Twee keer goed voor een ippon-score en daarmee pakte Boaz een mooie 3e plaats.

Fedde Ruijgrok won heel knap meteen zijn eerste twee partijen. Daarna kwamen lastige tegenstanders, maar hij heeft veel geleerd en een 3e plaats behaald.

Teun Kieft heeft ondanks zijn jonge leeftijd het wedstrijdritme al aardig te pakken. Hij scoorde 3 partijen met o-soto-gari (beenworp) en houdgrepen. Mooi werk met een 1e prijs als gevolg.

Esra de Boer (bijna 15 jaar) had het moeilijk met een houdgreep en verwurging in de eerste partijen. Daarna herpakte ze zich goed en wist, onder de bezielende leiding van broer en coach Ruben, twee keer een waza-ari te scoren en werd derde.

Voor Tess van der Sluis was het haar eerste toernooi buiten clubverband. Heel knap hoe ze in Houten meedraaide, want ze stond tegen groene banders en zelfs een bruine bander! Ze probeerde de goede tips van coach Thomas echt toe te passen en toonde zich en judoka met incasseringsvermogen.

Met dank aan de goede coaching door Thomas Boskeljon en Ruben de Boer.