Judo Ryu Rijkse

Toernooi sportschool Goederaad 21 januari 2017 in Bodegraven

1e prijs:

Sara Ferrier
Timo Swart
Jayden Hoogeveen
Ivo Klazema
Patrick v.d. Sluiszen

2e prijs:

Ruben de Boer

3e prijs:

Resa van Doorn
Arthur Schoenmakers
Misha Rujgrok
Robbe Stout

4e prijs:

Floortje van Burgel
Jaimy Vermeulen
Max van Burgel

5e prijs:

Esra de Boer
Amber Galesloot

In een gemoedelijke ambiance werden zo’n 700 judoka’s van zo’n 36 clubs ontvangen in de sporthal van Bodegraven. Een goede organisatie met uitsluitend poule-systeem, doorlopende prijsuitreiking en vriendelijke juryleden maakten er een plezierig evenement van.

In de eerste ochtendgroep veroveren maar liefst 3 judoka’s van Rijkse een eerste plek. 

Sara Ferrier weet met solide judo en sterke houdgrepen na een waza-ari winst al haar partijen met ippon af te sluiten. Jayden Hoogeveen maakt naast een schitterende schouderworp nog twee sterke partijen op de grond en pakt ondanks een verliespartij de eerste plaats. Timo Swart ging steeds geconcentreerd de mat op tegen veel langere judoka’s. Met een aantal knappe offerworpen en sterke houdgrepen was het echter wel duidelijk dat Timo de beste was.

Floortje van Burgel en Esra de Boer waren ook lekker aan het werk. Floortje werd 4e en Esra wist met een yugo-overwinning 5e te worden in een poule van 6 deelnemers. Ruben de Boer luisterde goed naar de aanwijzingen van de coach. Hij scoorde met diverse technieken en pakte een verdiende 2e prijs.

Amber Galesloot en Resa van Doorn zaten als eerstejaars in een poule met veel hogere banders. Ondanks minder ervaring wisten ze beide hun ‘mannetje’ te staan. Amber werd 5e en Resa wist knap twee  partijen op haar naam te zetten, o.a. met een verwurging en prachtige reactie op haar tegenstander. Hiermee kwamen 3 judoka’s echter uit met een gelijk aantal gewonnen wedstrijden èn punten waardoor Resa opnieuw twee partijen moest spelen. Ondanks de vermoeidheid weet ze er weer één te winnen, wat haar op een  mooie 3e plaats brengt. 

In de middag zitten Jaimy Vermeulen en Ivo Klazema in dezelfde poule. Ivo stevent met sterk judo en een schitterende hiza-guruma af op een eerste plaats. Voor witte bander Jaimy Vermeulen ligt na 2 knappe overwinningen op groene banders de 2e plaats in het verschiet. Door wat pech redt hij de laatste overwinning net niet. Een verdiende medaille voor de 4e plaats is er echter één om trots op te zijn. 

Arthur Schoenmakers zit voor de verandering met tegenstanders van gelijk gewicht. Hij staat lekker te judoën en weet goede aanvallen te plaatsen maar komt net niet tot scoren. Zijn laatste partij lukt een verwurging en zo komt Arthur op een mooie 3e plaats van het podium.

De 14-jarige Max van Burgel draaide als eerstejaars voor het eerst in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Hij maakt felle partijen en is gevaarlijk met zijn sankaku techniek. Het lukt net niet om wat punten te scoren, maar prima optreden van Max.

Ook Robbe Stout staat tegen ervaren, oudere judoka’s (waaronder één van 19) als eerstejaars. Na een snel verlies volgt ook een snelle winst met een tiltechniek en als slotpartij maakt hij ippon met een mooie uchi-mata. Het levert hem een goede 3e plaats.

Misha Ruijgrok komt twee keer uit tegen dezelfde judoka’s. Ondanks prima judo lukt het niet om te scoren. Zijn sankaku techniek dwong net niet tot opgave van zijn tegenstander, maar dat scheelde niet veel. Doodmoe van de pittige inspanning kon Misha terugkijken op een sterk toernooi van zijn zijde.

De 18-jarige Patrick v.d. Sluiszen had al geruime tijd geen toernooi meer gedraaid. Toch wel enigszins nerveus gaat hij de mat op. De zorgen waren niet nodig want hij scoort alle partijen een ippon met tiltechnieken, een verwurging en schitterende heupworpactie (zelfde als Resa).

Coaches Liseth, Peter, Irma