Judo Ryu Rijkse

Topjudo toernooi Haarlemmermeer in Nieuw-Vennep 15 december 2013

Een zwaar toernooi met een internationaal tintje voor een selecte groep van onze judoka’s, die deels uitkwamen via Top Judo Utrecht.
In alle vroegte was Joep van Klaveren met zijn vader vertrokken om weer eens lekker het strijdtoneel te betreden. Zijn eerste partij was een goede met ippon-winst. Daarna werd het lastiger en kon Joep niet tot winst komen. Hierdoor kwam na 3 ronden een einde aan zijn toernooi. Diemas van der Horst moest na 2 partijen helaas al het veld ruimen.
Jaimy Stevens was sterk aan het werk. Na een eerste knappe winstpartij, plaatste hij ook in zijn tweede partij sterke aanvallen. Met een kleine voorsprong zou de winst naar Jaimy gaan. In de laatste 9 seconden van de wedstrijd maakte Jaimy een mooie aanval, maar werd overgenomen door zijn opponent. In de verliezersronde kwam Jaimy niet meer in zijn sterke rol en moest verlies aanvaarden.
Vervolgens was Tessa Steemers aan de beurt. Zij was ziek en verloor kansloos 2 partijen. Arne Steemers kwam uit in een kleine poule. Na een eerste solide winst was hij in de finale niet tactisch genoeg om de winst naar zich toe te trekken. Maar met prima judo werd het een tweede plaats.
 
Thimon van Gestel kwam direct tegen een routinier te staan. Volledig verrast door de snelle uitdraai bewegingen van Thimon werd zijn tegenstander steeds ongeduldiger. Thimon kon uiteindelijk de scores niet tegenhouden, maar liet zijn tegenstander er flink voor werken. In de volgende partij  kwam hij goed uit de verf. Na een paar sterke aanvallen kwam de score en de overwinning. In de volgende ronde wilde het minder lukken en was het toernooi ook voor Thimon ten einde.
Als laatste van de lange dag was Yentel Rison aan de beurt. Na een ongelukkige achterstand tegen een Duitse, pakte Yentel uit met haar befaamde voetveeg. De volgende ronde was een goed judoka die Yentel met haar lange benen wist te werpen. Na weer een solide overwinning ging de strijd om brons. Hier kon Yentel niet tot scoren komen en kwam ze opnieuw in een beenworp terecht. Met een vijfde plaats net niet op het podium.