Judo Ryu Rijkse

Tuimeltoernooi 19 maart

Een gezellige ochtend van 9.15 tot ca.11.30 uur om de allerjongste en onervaren judoka’s kennis te laten maken met wedstrijdjudo. Sommigen waren nog maar nauwelijks 1 maand op de mat. Met een zeer soepel score-reglement kwamen alle judoka’s voldoende aan bod en iedereen ging met een leuke medaille naar huis.

In de 1e poule was het Arthur die de meeste punten wist binnen te halen. De nog maar onlangs gestarte Melle deed het goed met een 2e plaats. Nina maakte nog een paar mooie scores en ook Lucas deed goed zijn best.

Damian heeft de smaak al te pakken van het wedstrijdjudo en vocht voor de 1e plaats. Femke wist met een sterke inzet en leuke technieken al hoog te eindigen. Ook Max, Roald en Leyah maakten mooie partijen.

Ivo had al 20 punten te pakken in de 3e poule toen hij buiten de partijen om onfortuinlijk met zijn hoofd tegen de bank viel. Een klein gaatje in zijn hoofd belette hem om verder te judoën, maar zijn punten waren toch goed voor een 1e plaats. Luc N. wist goed te scoren en pakte een mooie 2e plaats. Ook Bram deed het erg goed met 2x winst. Samuel en Tjeerd maakten prima partijen en gingen zoals het hoort steeds weer lachend de mat af.

Milan was met zijn wedstrijdervaring oppermachtig in de 4e poule. Maar ook Robine, Melissa en Anouska maakten leuke partijen.

In poule 5 was het Justin die al zijn partijen heel mooi won en de 1e prijs mee naar huis nam. Kyran, Elze en Florantijn deden er niet veel voor onder en konden ook trots zijn op hun prijs.

Robbe moest zich staande houden tussen redelijk ervaren wedstrijdjudoka’s en deed dit heel goed met een 2e plaats. Maar ook voor Hidde, Rowen en Jayden ging het niet vanzelf, ze spetterden met mooie wedstrijdpunten.

Esme verraste in haar poule met allemaal winstpartijen. Ook Floris was goed op dreef en pakte de punten voor een 2e plaats. Sofie en Angelo sloten de rij niet onverdienstelijk.

In poule 8 was het Luuk E. die al zijn partijen met winst wist af te ronden. Tieme kwam hier vlak achteraan, maar Abigail was een sterke tegenstander. Aanvankelijk even te nerveus om mee te doen, verraste Abigail met hele mooie judoworpen en een 3e plaats. Ook de zusjes Lieve en Pascalle deden goed hun best en verdienden hun prijs.

Met al redelijk wat wedstrijden achter hun kiezen pakten de meer ervaren Max en Yentl de eerste twee plaatsen in poule 9. Maar Cathy en Meike werkten hard, gaven goed tegenstand met prima technieken.

In poule 10 deed Levi het erg goed en won al zijn partijen. Josefien en Michat beide nog maar kort op judo, toonden hun judotalent. Ook Chanique en Daan waren met een goede instelling goed aan het judoën.

Mick, Stas en David bleven alledrie steeds aanvallen met een sterk ingezette voorwaartse worp. Het was dan ook een hele klus om de tegenstander op de grond te krijgen. Uiteindelijk was het Nick die hier de meeste scores mee wist te maken.