Judo Ryu Rijkse

Twents judo toernooi Hengelo 2014

JPTR Herfsttoernooi in Hengelo op 22 november 2014 via Top Judo Utrecht
De organisatie in Hengelo was goed en strak gepland.
Yentel Rison en Claudia van den Berg mogen als eerste om 11.00 uur aantreden. Yentel gaat voortvarend aan het werk, maakt 2 mooie ippons (zie foto) en wint de laatste door straf voor haar tegenstandster. Een mooie 1e plaats voor Yentel is dik verdiend.
Claudia was verkouden maar stelde zich als een bikkel op door toch gewoon mee te doen. Het lukte echter niet om te scoren en dus was het toernooi voorbij na 2 wedstrijden.
In de middag is het de beurt aan Diemas van der Horst. De 1e wedstrijd moest Diemas gelijk tegen een bekende uit Wijk bij Duurstede. Pas aan het eind van de partij moest Diemas zich gewonnen geven. Daarna echter 2 keer winst met en de 4e wedstrijd komt de tegenstander op 4 shido’s te staan. In de 5e ronde opnieuw een bekende tegenstander, nu een maatje van TJU uit Houten. Met een waza-ari verschil gaat de Houtenaar er vandoor met de winst en dus is het toernooi voor Diemas voorbij. Jammer, maar toch mooi gedaan van Diemas.
Matthijs van der Poel wint zijn eerste partij binnen 10 seconden met ippon. In de volgende partij staat hij lang voor met yuko, maar verliest uiteindelijk met ippon. Een mooie verwurging zorgt er echter voor dat Matthijs weer een ronde verder komt. In de kruisfinale is de nr.2 van Nederland zijn tegenstander. Matthijs houdt goed stand maar beland in een houdgreep.
Adyen de Souza scoort in zijn eerste partij met een stevige houdgreep. Na een mooie voorsprong met schouderworp in de 2e partij, weet Adyen een verwurging te maken waar al snel voor wordt afgetikt. De 3e en 4e partij werkt Adyen hard, maar kan niet tot scoren komen. Wel mooi 4 ronden door weten te komen, maar helaas geen podiumplaats.