Judo Ryu Rijkse

UJT Lunetten 6 maart 2016

DSCN3216 IMG_3398 IMG_3400 IMG_3404 IMG_3407 DSCN3231 DSCN3224Utrecht judo toernooi 6 maart 2016
In de eerste ploeg waren Esra, Floortje, Jayden, Lara en Timo van de partij. Ze hebben een ding gemeen, behalve dan dat ze allemaal vroeg op moesten staan. Ze hadden hun eerste echte toernooi. En daar staan je dan op de mat, hartstikke zenuwachtig, nog niet wetend hoe alles er aan toe gaat. Zoveel indrukken en ook al veel judoka’s met meer ervaring tegenover je. Ja dat is spannend en ik denk op zich al knap.
Timo heeft keihard geknokt tegen meer ervaren tegenstanders en ook al heeft hij geen partijen kunnen winnen hij stond er elke partij weer. Van verliezen wordt je ook beter, dat snapte Timo en bleef daarom lekker positief. Zelf nadat hij even bij de EHBO langs moest. Zoals hij het zelf verwoorde “mijn tegenstander was net ietsje sneller”, dat komt goed Timo! Lara en Jayden zaten in dezelfde poule. Lara heeft goed staan judoën en wist zelfs haar eerste partij naar haar toe te trekken. Ze zat in een poule tegen allemaal jongens, maar wist zich nog lang stand te houden. Jayden heeft goed zijn best gedaan hij verloor helaas zijn eerste partij, maar wist daarna overtuigend te winnen. Hij begon zelfs van houdgrepen te wisselen toen die bovenop lag. Een tweede plaats voor hem. En dan hebben we natuurlijk Floortje (2e) en Esra (3e) nog. Ook zij hebben hard gevochten, en wisten allebei een plaats op het podium te bemachtigen. Floortje werd hard geworpen in haar eerste wedstrijd maar raapte zichzelf weer bij elkaar en heeft 3 partijen gewonnen met zowel links als rechtse technieken, waarvan 1 op scheidsrechter beslissing. Esra was slim en bekeken bezig en luisterde goed naar de aanwijzingen, wat haar twee winstpartijen opleverde.
In de tweede groep hadden we Ruben, Amber en Stijn. Ruben en Amber moesten veel tegelijkertijd dus er kon niet altijd een coach bij zijn, maar ook zonder coach deden ze het goed. Amber zat in een poule van allemaal jongens en heeft echt gevochten en laten zien dat meiden ook sterk zijn. Ze was fanatiek en alert en wist daarmee zelfs tweede te worden. Stijn wist al zijn partijen met de volle punten te winnen. Een partij had hij het even lastig met zijn tegenstander, maar toen ze eenmaal op de grond kwamen pakte Stijn hem direct in de houdgreep en je raad het al, die ging niet meer los. Stijn werd dan ook overtuigend eerste. Ruben won zijn eerste partij, helaas had hij daarna twee sterke tegenstanders waar hij niet van kon winnen. Zijn laatste partij wist hij overtuigend te winnen. Hij werd dan ook derde.
Femke, Arthur en Jaimy zaten in de derde ronde. Arthur heeft alles geprobeerd om zijn partijen te winnen en heel goed zijn best gedaan, maar had helaas weinig geluk. Femke liet zich in het begin afleiden doordat ze haar tegenstanders al kende, daardoor draaide ze haar partijen niet zo sterk als normaal. Ze begon wel steeds meer in te komen en wist tegenstand te bieden. Haar laatste partij won ze overtuigend. Een derde plaats is dan ook voor haar. Jaimy kon het maar niet winnen van zijn sterke tegenstanders, dat vond hij niet zo leuk, maar hard trainen en dan pak je ze over een tijdje wel. Jaimy heeft wel goed staan judoën en wist steeds langere partijen te draaien.
Max zat met zijn drieën in de poule, hij moest en zou de eerste prijs vandaag mee naar huis nemen. Dat had hij tenslotte beloofd aan Irma. En ik kan je vertellen, dat heeft hij goed gedaan. Hij had geen makkelijke tegenstanders, maar lette goed op de kwaliteiten van de tegenstanders en wist ze zo te verslaan. Hoewel hij zich in de eerste partij nog liet verleiden door een schouderworp en een tomoe-nage, gebeurde hem dat geen twee keer. Gefeliciteerd Max met de eerste plaats! In de zelfde groep zat Justin, hij heeft echt goede partijen gedraaid, maar kon ze helaas niet winnen. Kansen waren er genoeg. Justin, succes op het NK volgende week!
In de laatste groep hadden we Vincent, Misha en Robbert. Vincent wilde zich graag bewijzen vandaag, maar had helaas dubbel pech. En zijn mobiel kwijt en vervolgens valt hij tijdens de wedstrijd op zijn schouder, waardoor hij helaas niet meer verder kon. Hij wilde wel, maar met een arm leek het hem toch een beetje lastig. Robbert heeft goed zijn best gedaan, hij wist tegenstand te bieden tegen
de meer ervaren judoka’s in zijn poule. Helaas heeft hij geen partij kunnen winnen, maar plezier erin hebben is ook belangrijk zegt Robbert. Misha had meer geluk, naja geluk, hij heeft gewoon goed staan judoën. Zijn eerste partij wist hij te winnen. De tweede partij had hij een lastig pakkingsgevecht waar de tegenstander hem steeds bij zijn mouw pakte. Helaas kon hij hierdoor niet goed in zijn spel komen en verloor. Zijn derde tegenstander probeerde dit ook maar Misha was nu vastberaden om de partij naar zijn hand te zetten. Hij won overtuigend met een armklem. De laatste partij had hij helemaal de smaak te pakken, hij won binnen tien seconden met een supersnelle armklem. Zijn tegenstander wist niet wat hem overkwam. Misha wordt tweede.
9 van de 16 prijs, dat is toch zeker een score om als coach trots op te zijn!
Thomas Bakker
Met tevens dank aan Peter van Burgel en Egbert Hooijsma