Judo Ryu Rijkse

Utrecht toernooi 13 november 2016

  • 1e plaats Timo Swart
  • 2e plaats Floortje van Burgel, Tijn Buijen van Weelderen, Max van Burgel, Jayden Hoogeveen
  • 3e plaats Robbe Stout, Resa van Doorn, Sara Ferrier

De eerste groep met de jongste judoka’s heeft het fantastisch gedaan. Timo Swart, Jayden Hoogeveen, Sarah Ferrier en Floortje van Burgel waren er allemaal al vroeg bij op de zondag want de weging begon al om 8:30 uur. Na de weging allemaal nog snel wat eten en drinken en daarna de warming up. Jayden, Timo en Floortje begonnen alle drie erg voortvarend en wonnen de openingspartij. Sarah had iets meer moeite met opstarten en verloor haar eerste twee partijen in het grondgevecht maar heeft zich prima hersteld met twee gewonnen partijen, allebei met Waza-ari wat Sarah toch de derde plaats opleverde.

Timo, Floortje en Jayden hebben alle drie ook prima staan judoën. De ippons en waza-ari’s vlogen op het score bord door mooie afwisselende technieken.

De Oseakomi, O-goshi en ne-waza technieken kwamen van alle drie de judoka’s met regelmaat voorbij. Timo heeft al zijn partijen gewonnen en Jayden en Floortje verloren allebei een van de vier. Timo is daarmee eerste geworden en Floortje en Jayden hebben allebei de derde plaats verovert.

In de tussengroepen waren Tijn Buijen van Weelderen aan de beurt samen met Resa van Doorn en Amber Galesloot. Tijn maakt een aantal prachtige worpen en scoorde drie keer op rij met ippon. Pas in de laatste partij kwam hij een sterkere tegenstander tegen, maar pakte verdiend de 2e plaats. Ook Amber Galesloot werkte hard, na twee verliespartijen wist ze de laatste om te zetten naar een ippon-zege. Resa van Doorn stond tussen veel hogere banders taai te knokken. Met twee keer een waza-ari overwinning kwam ze op het podium met een 3e prijs.

De laatste groep had het zwaar. Jaimy Vermeulen en Arthur Schoenmakers zaten beide in een zware poule omdat ze veruit de lichtste waren. Arthur begon nog sterk met een ippon maar kon helaas in de drie volgende partijen letterlijk niet genoeg gewicht in de schaal gooien. Witte bander Jaimy zat in dezelfde situatie en hoewel hij elke partij weer sterk begon, waren de tegenstanders allemaal een maatje te groot. Robbe en Max zaten in dezelfde poel en hebben alles moeten geven. Max verloor de eerste partij, maar dat had hij ook even nodig om zich “kwaad te maken” voor de volgende partijen die hij prompt won. Een van die partijen was tegen Robbe en dat werd een titanenstrijd, met yuko door Max gewonnen.

Robbe staat zeer sterk te judoën, met mooie technieken zijn tegenstanders over de mat sturend. De eerste partij gewonnen met een uitstekende verwurging en de laatste met keurige ne-waza. Max tweede en Robbe derde.

Peter, Max, Remco en Hidde.